Zelenski cere suspendarea dreptului la vot al Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU

Zelenski cere suspendarea dreptului la vot al Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU
Publicat: 27/02/2022, 12:09

Volodimir Zelenski vrea ca Rusia să nu mai aibă dreptul de vot în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. Președintele Ucrainei a adăugat că acțiunile criminale ale Rusiei în Ucraina sunt aproape de „genocid”.

Consiliul de Securitate este compus din cinci membri permanenţi ( Federaţia Rusă, China, Franţa, Marea Britanie şi SUA) şi zece membrii nepermanenţi. În acest caz, Rusia are drept de veto puternic asupra oricăror rezoluții „de fond” luate în considerare de organism.

Vineri, Rusia și-a folosit dreptul de veto pentru a bloca o rezoluție a Consiliului de Securitate care condamna agresiunea Moscovei și îi cerea retragerea din Ucraina.

Consiliul, care a fost înființat după al Doilea Război Mondial, are ca scop menținerea păcii și securității internaționale.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase