Zgonea despre accidentul aviatic: Măsurile luate sunt suficiente. Nu vrem vinovați să le tragem un glonț în cap

Redactor:
Liviu Dadacus
Zgonea despre accidentul aviatic: Măsurile luate sunt suficiente. Nu vrem vinovați să le tragem un glonț în cap
Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, marți, că măsurile luate în cazul accidentului aviatic din Apuseni sunt suficiente, el arătând că nu se dorește găsirea a trei vinovați cărora să le fie tras un glonț în cap, ci o reglementare astfel încât instituțiile să conlucreze.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, marți, că măsurile luate în cazul accidentului aviatic din Apuseni sunt suficiente, el arătând că nu se dorește găsirea a trei vinovați cărora să le fie tras un glonț în cap, ci o reglementare astfel încât instituțiile să conlucreze.

Zgonea a fost întrebat, marți, dacă e necesară constituirea unei comisii de anchetă parlamentară privind activitatea STS în cazul accidentului aviatic din Munții Apuseni, el arătând că, în opinia sa, o astfel de inițiativă nu s-ar impune, măsurile luate de Executiv fiind suficiente.

„Am văzut că șase miniștri au depus o cerere la CSAT. CSAT trebuie să ia o decizie în acest caz. Guvernul face o analiză profundă asupra cazurilor și a luat măsuri. Există un raport al domnului vicepremier Gabriel Oprea, care a fost promovat. Anumiți colegi au fost destituiți din funcție. Eu cred că sunt măsuri suficiente. Legislativul nu poate interveni peste Executiv”, a spus Zgonea.

„În acest moment, dacă am crea o comisie de anchetă, din punctul meu de vedere – e o opinie personală – mai mult am îngreuna această activitate decât am lăsa-o să ajungă acolo unde, pe viitor, astfel de cazuri nu se vor mai întâmpla”, a adăugat Zgonea.

El a spus că interesul este în acest moment pe instituirea unei reglementări prin care instituțiile să conlucreze în cazuri simulare, și nu pe găsirea a trei vinovați cărora să le fie tras un glonț în cap sau pe a face circ mediatic.

„Ce vrem noi de la societate? Nu să facem circ mediatic, nu să găsim trei vinovați să tragem un glonț în cap, ci să reglementăm, după astfel de evenimente, astfel încât în viitor fiecare instituție, când lucrează cu altă instituție, să știe care sunt regulile dintre ele”, a subliniat Zgonea.

Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forțat, în 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița județelor Cluj și Alba.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor -, studenta de 23 de ani și doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan și copilotul Răzvan Petrescu.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului și victimele au fost găsite de localnici, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.

Medicul Radu Zamfir a fost externat în 21 ianuarie de la Spitalul Județean de Urgență (SCJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie, în timp ce ceilalți patru răniți au rămas spitalizați.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj sunt încă internați medicii Valentin Calu, Cătălin Pivniceru, Sorin Ianceu și copilotul Răzvan Petrescu.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Anunț uimitor despre pensii: se întâmplă acum cu banii a milioane de români
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide