Zgonea: Ponta e prietenul și partenerul meu de proiect, există solidaritate în PSD

Zgonea: Ponta e prietenul și partenerul meu de proiect, există solidaritate în PSD
Publicat: 06/06/2015, 13:44
Actualizat: 04/08/2015, 20:50

„Victor Ponta este prietenul și colegul meu și partenerul meu de proiect, un proiect care este un proiect de succes pentru România și pentru partid și pentru aliații săi, astfel încât, nu trebuie să ne ascundem, cred că nu dorește nimeni, nici dumneavostră, nici eu, niciun român nu dorește altuia răul și în momentul acesta și clipele prin care trece familia lui sunt dificile. Ca politician, și el și eu suntem vaccinați, suntem pregătiți pentru orice, că de aceea ne-am ales această meserie care astăzi este mai periculoasă decât cea mai ….”, a spus Zgonea, întrebat de situația premierului.

Întrebat dacă a vorbit cu premierul, el a spus că vorbește zilnic cu premierul, având lucruri importante pe ordinea de zi, cum ar fi Codul Fiscal, legea alegerilor parlamentare.

„Vorbesc zilnic cu premierul, nu numai această situație, avem și alte lucruri pe ordinea de zi dezbaterea pe Codul Fiscal, ca procedură, vine legea alegerilor parlamentarilor de la Senat, lucruri care pentru noi sunt extrem de importante, pe care le discutăm, sunt amendamente, sunt chestiuni care mie îmi displac și nu sunt de acord cu ele și transmit imediat, sunt argumente pro și contra în cadrul unei echipe care, după cum ați observat în sondaje, guvernează foarte bine”, a spus Zgonea.

El a arătat că îl suține pe Victor Ponta, la fel cum îl susține pe Liviu Dragnea și pe ceilalți colegi aflați în situații dificile.

„Binențeles, ca prieten și ca partener de proiect și ca om vechi de douăzeci de ani în partid, întotdeauna îl suțin și pe el, și pe Liviu Dragnea și pe ceilalți colegi ai mei, care trec prin momente dificile. Eu mă uit la marea fotografie și eu cred că în acest moment Guvernul României a făcut foarte bine României. Este o decizie personală pe care domnia-sa trebuie să o ia, nu vreau să comentez, dar vom discuta la momentul respectiv. Normal, există o solidaritate, însă nu trebuie să uităm că suntem cel mai puternic partid din România, și cred că România are nevoie de un partid de stânga, cred că Europa are nevoie de un partid de stânga și nu ne-am făcut de râs la guvernare”, a afirmat Zgonea, întrebat dacă îl susține pe premier.

„Șase iunie 2015, șase a șasea 2015 nu este o cifră care să ne aducă zâmbetul pe buze, nu suntem într-o situație foarte bună în acest moment. Nu vreau să comentez. Eu sunt dintre politicienii care nu am comentat crizele politice la televizor înainte de a discuta în cadrul PSD sau al BP al Camerei Deputaților”, a adăugat Zgonea, arătând că va discuta în interiorul partidului, când președintele partidului, secretarul general sau președintele Consiliul Național vor decide o întâlnire.

Întrebat dacă a greștit președintele când i-a cerut demisia lui Ponta, Zgonea a spus că el niciodată nu a comentat ce a spus președintele, premierul sau un ministru.

„M-ați văzut pe mine vreodată comentând în spațiul public ce a spun un coleg al meu în PSD, m-ați auzit vreodată comentând în ultimii 15 ani, în afară de funcție, ce a spus un președinte de stat sau un prim-ministru? Cred că ar trebui să înțelegem că politica nu este o politică pe care unii dintre colegii mei o fac cu plăcere, aceea de a comunica prima dată cu dumneavostră, crezând că este primordial, cred că politica este o obligație de a face bine românilor și românilor, nu trebuie să te lauzi cât ai stat la tv. Nu o să comentez niciodată ce va spune un președinte de stat un prim ministru, un ministru și nu voi conmenta nici ce spune un lider al opoziției pentru că nu aceasta este obligația mea”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”