Ziarul Financiar sărbătorește 15 ani de business pentru România

Ziarul Financiar sărbătorește 15 ani de business pentru România
Publicat: 15/11/2013, 19:54
Actualizat: 29/03/2019, 15:58

Ziarul Financiar sărbătorește, în luna noiembrie, 15 ani de la lansare, în care și-a consolidat poziția de lider pe segmentul de business și, dincolo de asta, a reușit să devină mai mult decât un cotidian de business, a reușit să devină o voce.

Cu ocazia aniversării a 15 ani, Ziarul Financiar va apărea luni, 18 noiembrie într-o ediție specială, de 52 de pagini. Redactorii Ziarului Financiar le-au pregătit cititorilor o retrospectivă a economiei, marcând evenimentele importante ce au avut loc și au influențat mediul de business al României în cei 15 ani de la înființarea publicației. Totodată, în paginile ediției aniversare, cei mai de seamă reprezentanți ai mediului de afaceri vorbesc despre importanța rolului Ziarului Financiar pentru business-ul românesc.

Astfel, luni 18 noiembrie, Ziarul Financiar începe seria evenimentelor aniversare cu „Deschiderea Oficială a Ședinței de Tranzacționare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB)”, la sediul BVB, de la ora 09.30. La eveniment vor participa, alături de redacția ZF, cei mai de seamă reprezentanți ai Bursei de Valori, ai fondurilor mutuale, ai pensiilor private și ai asociațiilor de investitori.

Ludwik Sobolewski – directorul general al Bursei de Valori București va da startul discuțiilor, fiind urmat de Lucian Anghel – președintele Bursei de Valori București, Dan Radu Rușanu – președintele ASF și Dan Paul, președintele Asociației Brokerilor. În încheiere, Cristian Hostiuc, directorul editorial ZF, va puncta ce reprezintă Ziarul Financiar la 15 ani de la lansare în randul jucătorilor de pe piața de capital.

Începând cu ora 11.30, aniversarea Ziarului Financiar se mută de la comunitatea pieței de capital la comunitatea bancherilor, la Banca Națională a României, pentru o conferință cu tema „15 ani de la lansarea Ziarului Financiar. România 1998, România 2013, România 2028”. Evenimentul va fi deschis de viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu și directorul editorial al Ziarului Financiar, Cristian Hostiuc.

Redactorul șef al Ziarului Financiar, Sorin Pîslaru, va prezenta „Raportul ZF asupra economiei Românești”, care va constitui baza de discuție pentru invitații evenimentului: Misu Negrițoiu – Chairman ING Bank, Daniel Daianu – prim-vicepreședinte ASF, Ilie Serbanescu – analist financiar, Sergiu Oprescu – președinte Alpha Bank, Tomas Spurny – președinte executiv BCR, Vasile Iuga – Country Managing Partner PwC, Dan Bulucea – Country Manager Google Romania, Florin Talpeș – CEO Bitdefender, Dan Șucu – fondator Mobexpert, Jean Francois Fallacher – CEO Orange Romania, Lucian Albu – directorul Institutului de Prognoză Economică, Academia Română, Theodor Alexandrescu – președinte Metropolitan Life și Adrian Mihai – fondator Fan Courier.

La finalul evenimentului participanții vor face previziuni ale principalilor indicatori economici pentru următorii 15 ani, care vor fi depozitate într-un seif al Băncii Naționale.

De-a lungul celor 15 ani, Ziarul Financiar a fost aproape de cei mai importanți oameni ai mediului de afaceri, de cei mai mari jucători din economie, de cei care formează comunitatea de business din România. Nu doar a scris despre oamenii care contează, dar a și trăit schimbările aduse sau trăite de ei. A fost în același timp un martor al evoluției mentalităților clasei manageriale și a antreprenorilor. A surprins în fiecare moment tendințele și schimbarea exigențelor și valorilor la nivel național. Așa a reușit să își revendice poziția de cel mai puternic ziar de business din România.

Lansat în 1998, Ziarul Financiar apărea în ediție print, cu 50 de știri de business. Acum, în 2013, Ziarul Financiar scrie zilnic peste 200 de știri de business care sunt distribuite către cititorii săi prin multiple canale: print, zf.ro, ZFCorporate.ro, ZFEnglish.com, live.zf.ro (emisiunea TV online de business), versiune de mobil, aplicații de tabletă și de mobil pentru Android și iOS, newslettere, Facebook, Twitter.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase