• Publicat:
Știri

Ziua decisivă pentru DNA. Ministrul Justiției anunță în această seară decizia în cazul Kovesi. UPDATE

Ziua decisivă pentru DNA. Ministrul Justiției anunță în această seară decizia în cazul Kovesi. UPDATE
Decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, în cazul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

Ministrul Justiției a fost chemat de urgență din Japonia, de premierul Viorica Dăncilă, după ce în spațiul public au apărut înregistrări cu procurori ai DNA. Înainte de ședința de guvern, cel mai probabil, prim-ministrul a avut o discuție cu Tudorel Toader. 

„Domnul ministru Tudorel Toader va vorbi de argumentele pe care le-a luat în calcul. Dar îi voi solicita să aibă o declarație în ceea ce privește decizia dumnealui, după ce vom avea o discuție în prealabil”, a declarat Viorica Dăncilă miercuri.

De asemenea, aceasta a declarat că nu s-a discutat acest subiect în ședința CEX. Întrebată dacă Toader ar trebui să discute despre situația din DNA și în coaliție, Dăncilă a răspuns că, în primul rând, ministrul Justiției ar trebui să discute cu ea. 

CITEȘTE ȘI: SCANDALUL ÎNREGISTRĂRILOR. Kovesi: „Nu am niciun motiv să-mi dau demisia. Nu am avut nicio discuție cu ministrul Justiției, nu mi-a cerut nicio informare”. Întrebările la care nu a răspuns șefa DNA

„Nu cred că pot eu să spun dacă cineva poate sau nu mai poate conduce DNA. Pentru mine este important că cetățenii trebuie să aibă în continuare încredere în instituțiile statului, trebuie să aibă încredere în justiție, nu trebuie să vorbim despre întreaga justiție, să acuzăm întreaga justiție, dar trebuie să redăm credibilitatea oamenilor în justiție. Eu, ca prim-ministru, sunt îngrijorată și nu mă simt confortabil, așa cum am spus, în momentul în care am văzut că pot fi făcute probe pentru un prim-ministru”, a adăugat premierul.

Chestionată cu privire la un posibil dosar al său în acest context, Dăncilă a susținut că orice este posibil.

„Orice e posibil, dacă acolo a existat un precedent, poate exista și al doilea precedent, dar eu cred că toate aceste detalii le poate da cineva care este îndreptățit să o facă, adică ministrul Justiției”, a declarat premierul.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, miercuri seara, că nu a avut o discuție cu ministrul Justiției privind înregistrările apărute în ultima perioadă, în care procurorii DNA sunt acuzați de trucarea unor probe.

 

 

Inchide