ZIUA JUSTIȚIEI. Mesajul președintei CSM: Este datoria noastră, prin unitate profesională şi morală, să identificăm toate pârghiile necesare pentru menținerea actului de justiție la cele mai înalte standarde!

ZIUA JUSTIȚIEI. Mesajul președintei CSM: Este datoria noastră, prin unitate profesională şi morală, să identificăm toate pârghiile necesare pentru menținerea actului de justiție la cele mai înalte standarde!
Mesajul președintei CSM: Este datoria noastră, prin unitate profesională şi morală, să identificăm toate pârghiile necesare pentru menținerea actului de justiție la cele mai înalte standarde! / Sursă FOTO: Pixabay
Publicat: 05/07/2020, 10:54
Actualizat: 05/07/2020, 10:55

 Judecătorul Nicoleta Margareta Tînţ, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, transmite un mesaj cu ocazia Zilei Justiției – 5 iulie 2020 (prima duminică a lunii iulie), precizând că „este datoria noastră, prin unitate profesională şi morală, să identificăm toate pârghiile necesare pentru menținerea actului de justiție la cele mai înalte standarde”.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii susține că ziua de 5 iulie este un „eveniment cu o deosebită însemnătate pentru profesioniștii dreptului, ce are menirea de a reaminti – simbolic – importanța și rolul unui act de justiție de calitate, ca reper al societății democratice”.

Ziua Justiției – prima duminică a lunii iulie

„Mai mult ca oricând, îmi doresc ca mesajul meu să fie unul de solidaritate și responsabilitate, în momentele dificile prin care trece nu doar societatea românească, ci întreaga omenire. Cu această ocazie, mulțumesc corpului magistraților pentru curajul, dedicarea și profesionalismul cu care și-au adus la îndeplinire menirea, într-un an marcat de evenimente fără precedent. Îi asigur că eforturile pe care le depun pentru asigurarea funcționării justiției, ca serviciu public în slujba cetățeanului, sunt conștientizate și apreciate. Îmi exprim, de asemenea, respectul și aprecierea pentru contribuția adusă de ceilalți profesioniști ai dreptului, reușind împreună să garantăm accesul liber la justiție al cetățeanului, indiferent de problemele întâmpinate în condițiile actuale”, transmite judecătorul Nicoleta Margareta Tînț.

„Este datoria noastră, prin unitate profesională şi morală, să identificăm toate pârghiile necesare pentru menținerea actului de justiție la cele mai înalte standarde”

„Simbolistica profundă a acestei zile de sărbătoare pentru justiția românească îmi oferă ocazia de a reaminti că este datoria noastră, prin unitate profesională şi morală, să identificăm toate pârghiile necesare pentru menținerea actului de justiție la cele mai înalte standarde, în scopul protejării fiecărui cetățean împotriva oricărei forme de arbitrariu. Acest deziderat îl putem atinge numai conlucrând spre găsirea echilibrului social necesar respectării supremației legii. Consiliul Superior al Magistraturii, ca unic garant constituțional al independenței justiției, reafirmă – și cu această ocazie – determinarea de a acționa constant și hotărât pentru asigurarea independenței justiției ca valoare supremă a oricărui stat de drept şi fundament al protecției drepturilor şi libertăților cetățeanului. Vă doresc multă sănătate şi succes în activitatea desfășurată!”, mai transmite aceasta.