„Ziua Porților Deschise” la CLASA PREGĂTITOARE. „Cum o să stea el în bancă atâtea ore, cu picioarele atârnate?”

Redactor:
Loredana Voiculescu
Sâmbătă, între orele 9:00 și 15:00, școlile din București au organizat "Ziua Porților Deschise" pentru cei care au dorit să afle mai multe informații despre ce înseamnă clasa pregătitoare.

„Nu cumva este prea mic pentru a merge la școală? La ce școală să îl dau? Cum o să stea el în bancă atâtea ore, cu picioarele atârnate? Dacă învățătoarea e prea bătrână? Dacă e prea tânără, face un copil și apoi își abandonează clasa?”.

Sunt doar câteva dintre întrebările care îi frământă în această perioadă pe părinții copiilor ce urmează să intre la toamnă în clasa zero.

Sâmbătă, între orele 9:00 și 15:00, școlile din București au organizat „Ziua Porților Deschise” pentru cei care au dorit să afle mai multe informații despre ce înseamnă clasa pregătitoare.

La aceste întrebări, și la multe altele, au încercat să răspundă sâmbătă, cu ocazia „Zilei porților deschise”, la Școala nr. 36 „Ionel Teodoreanu” din București și cadrele didactice care își așteptau vizitatorii cu zâmbetul pe buze.

La prezentarea în PowerPoint au asistat câțiva părinți curoși și copii care, pentru a nu se plictisi, au primit creioane colorate și foi de hârtie.

„Pentru ca tranziția copilului de la grădiniță la școală să fie mai ușoară, părinții este nevoie să își înlăture propriile îndoieli, să gândească pozitiv, să se informeze. Să fie conștienți că fiecare copil este unic și că ceea ce este potrivit pentru un copil nu este neapărat potrivit pentru copilul meu”, sună sfatul „doamnei învățătoare” aflate la tablă.

Înainte de prezentare, părinții și copiii au fost invitați să vadă sălile de curs, într-o clădire separată din curtea școlii.

„Aici este clădirea unde se vor desfășura cursurile pentru clasa pregătitoare, aici sunt dormitoarele. În toamnă vom avea trei clase pregătitoare tradiționale și una pe sistemul step by step”, își întâmpină oaspeții Vasilica Dilimoț-Niță, directoarea școlii 36.

Aici se vor putea înscrie la cursuri și copiii care au frați mai mari, dar și părinți sau alte rude până la gradul al treilea care au învățat la aceeași unitate de învățământ.

„Soțul meu a învățat aici. Și pe cel mic îl vom înscrie tot aici. Mai ales că suntem arondați la această școală”, spune o mămică ce venise cu băiatul.

După prezentare, părinții au dorit să afle și alte detalii despre înscrierea în clasa pregătitoare. „Ce se întâmplă dacă locurile aprobate se ocupă? Dacă nu suntem arondați la această școală, avem șanse să ne înscriem copilul aici?”

Câteva blocuri mai încolo, la Școala gimnazială nr. 165, cadrele didactice erau la fel de primitoare.

„Hai să vă arăt ceva care vă va surprinde”, spune directoarea Monica Anca, luând de mâini un băiat și o fetiță ce începuseră să dea semne de plictiseală, după ce își mâncaseră bomboanele și răsfoiseră cărțile cu Fulger McQueen și prințese Disney.

„Aici este laboratorul de informatică, iar după aceea mergem la laboratorul de biologie”, încearcă cineva să le stârnească copiilor curiozitatea, ca mai apoi să îi îndemne pe părinți să meargă să viziteze împreună cu cei mici și sala de sport.

„Pe lângă orele de sport, la noi se fac cursuri de karate, baschet, iar de anul acesta vom avea și cursuri de batminton”, îi întâmpină pe vizitatori cu un zâmbet larg profesoara de sport, oferindu-le copiilor niște mingi de bachet și tenis de câmp și îndemnându-i să le arunce printr-un cerc pe care îl ținea în mână.

„Și voi veni aici în fiecare zi? Îmi place nespus de mult. Mai ales sala de sport!”, concluzionează Vlad, care va merge la toamnă la clasa pregătitoare.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Laurențiu Reghecampf, cadou incredibil pentru soția sa! Anamaria Prodan a primit un apartament în cea...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Florin Călinescu, mesaj JENANT la Pro TV: ‘Miroși a tomberon’
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
×
Inchide