„Ziua Porților Deschise” la CLASA PREGĂTITOARE. „Cum o să stea el în bancă atâtea ore, cu picioarele atârnate?”

Publicat: 31/03/2013, 11:59
Actualizat: 07/08/2015, 02:34

„Nu cumva este prea mic pentru a merge la școală? La ce școală să îl dau? Cum o să stea el în bancă atâtea ore, cu picioarele atârnate? Dacă învățătoarea e prea bătrână? Dacă e prea tânără, face un copil și apoi își abandonează clasa?”.

Sunt doar câteva dintre întrebările care îi frământă în această perioadă pe părinții copiilor ce urmează să intre la toamnă în clasa zero.

Sâmbătă, între orele 9:00 și 15:00, școlile din București au organizat „Ziua Porților Deschise” pentru cei care au dorit să afle mai multe informații despre ce înseamnă clasa pregătitoare.

La aceste întrebări, și la multe altele, au încercat să răspundă sâmbătă, cu ocazia „Zilei porților deschise”, la Școala nr. 36 „Ionel Teodoreanu” din București și cadrele didactice care își așteptau vizitatorii cu zâmbetul pe buze.

La prezentarea în PowerPoint au asistat câțiva părinți curoși și copii care, pentru a nu se plictisi, au primit creioane colorate și foi de hârtie.

„Pentru ca tranziția copilului de la grădiniță la școală să fie mai ușoară, părinții este nevoie să își înlăture propriile îndoieli, să gândească pozitiv, să se informeze. Să fie conștienți că fiecare copil este unic și că ceea ce este potrivit pentru un copil nu este neapărat potrivit pentru copilul meu”, sună sfatul „doamnei învățătoare” aflate la tablă.

Înainte de prezentare, părinții și copiii au fost invitați să vadă sălile de curs, într-o clădire separată din curtea școlii.

„Aici este clădirea unde se vor desfășura cursurile pentru clasa pregătitoare, aici sunt dormitoarele. În toamnă vom avea trei clase pregătitoare tradiționale și una pe sistemul step by step”, își întâmpină oaspeții Vasilica Dilimoț-Niță, directoarea școlii 36.

Aici se vor putea înscrie la cursuri și copiii care au frați mai mari, dar și părinți sau alte rude până la gradul al treilea care au învățat la aceeași unitate de învățământ.

„Soțul meu a învățat aici. Și pe cel mic îl vom înscrie tot aici. Mai ales că suntem arondați la această școală”, spune o mămică ce venise cu băiatul.

După prezentare, părinții au dorit să afle și alte detalii despre înscrierea în clasa pregătitoare. „Ce se întâmplă dacă locurile aprobate se ocupă? Dacă nu suntem arondați la această școală, avem șanse să ne înscriem copilul aici?”

Câteva blocuri mai încolo, la Școala gimnazială nr. 165, cadrele didactice erau la fel de primitoare.

„Hai să vă arăt ceva care vă va surprinde”, spune directoarea Monica Anca, luând de mâini un băiat și o fetiță ce începuseră să dea semne de plictiseală, după ce își mâncaseră bomboanele și răsfoiseră cărțile cu Fulger McQueen și prințese Disney.

„Aici este laboratorul de informatică, iar după aceea mergem la laboratorul de biologie”, încearcă cineva să le stârnească copiilor curiozitatea, ca mai apoi să îi îndemne pe părinți să meargă să viziteze împreună cu cei mici și sala de sport.

„Pe lângă orele de sport, la noi se fac cursuri de karate, baschet, iar de anul acesta vom avea și cursuri de batminton”, îi întâmpină pe vizitatori cu un zâmbet larg profesoara de sport, oferindu-le copiilor niște mingi de bachet și tenis de câmp și îndemnându-i să le arunce printr-un cerc pe care îl ținea în mână.

„Și voi veni aici în fiecare zi? Îmi place nespus de mult. Mai ales sala de sport!”, concluzionează Vlad, care va merge la toamnă la clasa pregătitoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului