DECIZIE. Noile iPhone-uri vor fi vândute fără încărcătoare. Care este motivul

DECIZIE. Noile iPhone-uri vor fi vândute fără încărcătoare. Care este motivul
DECIZIE. Noile iPhone-uri vor fi vândute fără încărcătoare. Care este motivul / Foto: shutterstock
Publicat: 29/06/2020, 16:56

Compania Apple a hotărât că noile iPhone-uri vor fi vândute fără încărcătoare și fără căștile EarPods. Decizia are ca scop reducerea cheltuielilor.

Persoanele care vor să își achiziționeze noul iPhone ar trebui să aibă în vedere faptul că în cutia în care se va livra telefonul vor fi mai puține accesorii.

Ming-chi Kuo, un analist celebru din domeniul tehnologiei, consideră că, din acest an, din cutia cu care va fi livrat noul iPhone, vor lipsi două piese care până acum au însoţit smartphone-urile Apple.

Apple vrea să crească astfel vânzările

Compania americană încearcă prin acest mod să crească vânzările la AirPods.

Încărcătorul va putea fi cumpărat separat, întrucât alături de telefon va veni doar cablul pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a alimenta telefonul de la un PC sau o priză cu USB.

Este o modalitate bună prin care Apple își va reduce costurile. Odată ce piesele vor dispărea, pachetul devine mai mic și mai ușor, iar în același transport vor avea loc mai multe telefoane.

Conform analistului chinez, decizia Apple are la bază creşterea costurilor de producţie generată de trecerea la 5G. iPhone-urile de anul acesta vor şi primele cu noul standard.

Apple și Google – tehnologie pentru identificare suspecților de coronavirus

Autorităţile din 23 de ţări de pe cinci continente au solicitat accesul la tehnologia de urmărire a contactelor oferită de Apple şi Google, divizie a grupului Alphabet, au anunţat miercuri cele două companii, care au inaugurat versiunea iniţială a sistemului.

Folosirea tehnologia pentru identificarea persoanelor care au intrat în contact cu un purtător al virusului pentru a facilita testarea mai rapidă este văzută drept o soluție pentru stoparea apariției de noi focare.