Au explodat sau nu prețurile în Grecia? „În 12 zile, am cheltuit 1.350 de euro”

Au explodat sau nu prețurile în Grecia? „În 12 zile, am cheltuit 1.350 de euro”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22/06/2022, 15:16
Actualizat: 22/06/2022, 15:17

Mulți români aleg să își petreacă vacanța în Grecia, motiv pentru care nu miră pe nimeni că apar informații conform cărora tarifele de cazare și masă din această țară au explodat în plin sezon. 

Discuțiile de pe grupurile de Facebook destinate iubitorilor statului elen sunt extrem de variate. Unii vor recomandări, alții, în schmimb, sunt interesați de prețurile de la taverne.

„Poate par…penibil…am însa nevoie de o informație „pertinentă „. Am mers în Grecia in ultimii 5 ani, pe insule, am avut doar mic dejun inclus iar prânzul și cina le luam numai la taverne. Întotdeauna achitam undeva între 45-60 euro la masa, 2 adulți și fiul (10-15ani acum). Aici vorbim de aperitiv, fel traditional, deset, o băutură. Aud zvonuri cum că, comparativ cu anii trecuți preturile au explodat. Cineva care a fost acum în Grecia (eu plec duminică), poate să-mi infirme sau confirme zvonurile? Vă mulțumesc!!!! Nu ca este o problema dar grupul este mai mare și să știe ceilalți „ce au de facut””, a scris un turist român, pe grupul de Facebook Forum Grecia.

Reacțiile nu au întârziat să apară.

„Probabil la cei 45-60 de euro pe care îi plăteați înainte o să mai adăugati încă 5-8 euro. Noi am plătit per familie cu 4 membri undeva între 50 și 70 de euro per masă. Mi se par mai decente scumpirile la ei versus România.”, a fost răspunsul utilizatorului.

O altă turistă care abia a revenit din vacanță afirmă că „prețurile au crescut cu aproximativ cu un euro”. În plus, aceasta spune că prețurile au rămas aceleași în anumite zone sau pentru unele preparate.

„Doar ce ne am întors. Au crescut cu aprox. 1 euro. În unele părți sau la unele feluri, n-au crescut. Vacanță frumoasă, nu vă mai stresați!”, a scris aceasta.

„Cea mai scumpă mi s-a părut benzina”

„Aperitivele sunt între 3 și 4 euro, felul 2 între 8,5 și 10 euro porția, berea 4 euro la 500 ml. Cea mai scumpă mi s-a părut benzina. La 1.06 am luat cu 2,29 euro litrul, iar la întoarcere, 2,42 euro. În insulă este 2,5 euro litrul. Și feribotul puțin mai scump.

Două persoane, 12 zile am cheltuit 1.350 de euro. Anul trecut am cheltuit 1.000 de euro în 10 zile. Nu mi s-a părut nimic exagerat, doar puțin mai scump. Fructele, în schimb, le-am luat cu 5 euro kg.

Uleiul de măsline, cam 7 euro litrul. Masa de prânz a fost în medie între 35 și 45 de euro două persoane, cu aperitive, bere și desert.”, a spus o turistă care a fost în Thassos.

Citește și: Cât a plătit un român pentru doi pești la o tavernă din Grecia. „Trec o cantitate mult mai mare. Se cheamă „La țeapă”. Sunt nişte nesimţiţi”

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult