EXCLUSIV | Cea mai scumpă vacanță de Revelion. Cât au plătit românii care au vrut să intre în noul an din Zanzibar, Maldive sau Turcia? ”Paradisul are prețul pe măsură”

EXCLUSIV | Cea mai scumpă vacanță de Revelion. Cât au plătit românii care au vrut să intre în noul an din Zanzibar, Maldive sau Turcia? ”Paradisul are prețul pe măsură”
Revelion în Maldive / Sursa: Paralela 45
Publicat: 29/12/2022, 18:17

Unii români au dat mii de euro pentru câteva zile de vacanță care includ și petrecerea de Revelion 2023. Cele mai scumpe vacanțe cumpărate de la agențiile din România sunt în Zanzibar și Maldive, urmate de Turcia, potrivit datelor obținute de Gândul de la specialiștii în turism.

Peste 11.000 de euro au plătit șase persoane pentru o vacanță de Revelion de cinci nopți la Regnum Carya Golf&Spa din Belek, Antalya, cu zbor charter și toate taxele incluse, conform informațiilor Gândul.

Cei șase români, care au plătit fiecare aproximativ 1.850 de lei, vor petrece noaptea dintre ani într-un paradis care se întinde pe o suprafață de 178.000 de metri pătrați, cu clădire principală și vile de un nivel, toate de cinci stele, cu piscine în aer liber, restaurante cu meniuri rafinate, cafenele și baruri cu băuturi fine, cluburi de noapte, aquaworld, centru de fitness și spa cu saună, hammam (baie turcească), camere de tarapie și salon de înfrumusețare. De Revelion vor participa la cea mai așteptată petrecere, cu Festival Band din Paris și cu Mattn DJ.

Oaspeții resortului pot lua lecții de golf, pot juca baschet, polo, tenis și au la dispoziție chiar o academie de fotbal. Pe tot parcursul anului, oaspeților resortului le sunt oferite spectacole de dans cu trupe renumite, muzică live, divertisment, evenimente cu DJ renumiți și petreceri pe plajă. De Revelion este organizată cea mai așteptată petrecere, cu Festival Band din Paris și cu Mattn DJ.

Această vacanță, cumpărată prin Hello Holidays, este, însă, de aproape patru ori mai ieftină decât cea mai scumpă vacanță de Revelion.

Patru persoane au cumpărat cea mai scumpă vacanță de Revelion

Astfel, un pachet „spectaculos” de vacanță, vândut prin Paralela 45, pentru petrecerea Revelionului în Zanzibar, a costat 28.500 de euro, pentru patru persoane, ceea ce înseamnă că fiecare a plătit 7.125 de euro.

Totuși, această vacanță este cam de două ori mai ieftină decât cea mai scumpă achiziționată pentru Revelionul de anul trecut. Un cuplu din România a achitat atunci peste 27.000 de euro, pentru o vacanță de șapte zile, care a inclus și Revelionul, într-un hotel de cinci stele cu vedere la mare, în Dubai.

Potrivit consultanților în turism, pentru o vacanță de aproape 30.000 de euro, oferta este de cazare într-un resort de cinci stele, într-un decor de vis, cu multe facilități pentru clienți, de relaxare sau de distracție. În noaptea dintre ani, se bea șampanie în ținute de seară, cu rochie și cămașă subțire, pentru că în Zanzibar este foarte cald când în România este iarnă.

Pe următorul loc în topul celor mai scumpe vacanțe este un pachet în Maldive, de 18.000 de euro, pentru trei persoane, doi adulți cu un copil. Din datele disponibile, oferta include cazare într-un bungalow plutitor, în mijlocul apei, sporturi pe apă și posibilitatea de a-și petrece noaptea dintre ani scăldandu-se.

Tot în Zanzibar, un pachet pentru patru persoane a costat aproape 12.200 de euro. Au fost și turiști care au cumpărat doar bilete de avion. Spre exemplu, trei bilete de avion spre Denpasar, capitala provinciei Bali (Indonezia), cu aproape 12.300 de euro.

Românii călătoresc mai mult la Revelionul 2023 decât anul trecut

„Văzând aceste pachete și prețuri, pot spune că românii nu se uită la bani când vor să se simtă bine în vacanța de Revelion în locul în care vor să fie și că în continuare își doresc să meargă la soare când la noi este frig. Și dacă tot au această ieșire, aleg paradisul, care are un preț pe măsură”, a spus pentru Gândul Gabriela Peșet, consultant în turism.

Consultant în turism Traian Bădulescu spune că românii călătoresc mai mult de sărbători decât anul precedent, mai ales că în 2021 erau încă multe restricții în vigoare, atât în România, cât și în alte țări.

„De Revelion, se înregistrează o creștere de 35% a rezervărilor față de aceeași perioadă a anului trecut, atât pe partea de turism intern, cât și pentru outgoing”, a preciat Traian Bădulescu, pentru Gândul.

Potrivit specialistului, topul destinațiilor în turism intern include:

  • Valea Prahovei (Sinaia, Predeal) și Poiana Brașov;
  • zona de turism rural Bran – Moieciu – Fundata;
  • zonele de turism rural Maramureș, Bucovina, Mărginimea Sibiului, Neamț, Oltenia de sub munte, Apuseni;
  • stațiuni balneoclimaterice Băile Felix, Băile Herculane, Călimănești-Căciulata, Sovata, Băile Tușnad; se înregistrează o creștere mare a cererii pentru stațiunile balneo față de anul trecu;
  • orașe turistice Brașov, Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Alba Iulia și Sighișoara.

Prețuri mai mici în stațiunile montane din România decât în alte state

Tarifele de Revelion sunt pentru toate buzunarele, pornind de la 500 de lei pe noapte camera la o pensiune până la 2.500 – 3.000 de lei. Față de anul trecut, prețurile s-au majorat cu 10-20%, pe fondul ratei anuale a inflației galopante.

„Comparativ cu Italia, Franța, Elveția, Austria, tarifele din stațiunile montane din România sunt vizibil mai mici”, mai spune consultantul în turism Traian Bădulescu.

La capitolul destinații externe de turism:

  • pentru schi și sporturi de iarnă, în top sunt Bulgaria, Italia, Franța, Elveția și Austria;
  • Egipt este cea mai accesibilă destinație caldă în această perioadă, tarife încep de la 600 de euro de persoană, cu tot cu zbor (curse charter directe), pentru cinci nopți de cazare;
  • city break-uri și circuite în orașele europene, printre care Viena, Praga, Budapesta, Berlin, Lisabona, Istanbul, Paris, Milano, Roma și, Amsterdam;
  • insule precum Ibiza, Palma de Mallorca, Tenerife sau Madeira;
  • Emiratele Arabe Unite, în special Dubai.

„Sunt turiști care optează și pentru destinații îndepărtate, circuite exotice, precum Thailanda, Malaezia, Japonia, Coreea de Sud, Maldive, Zanzibar, Kenya, Republica Dominicană, Mexic, însă aceștia au nevoie de minimum 9-10 zile pentru efectuarea sejurului”, a explicat Traian Bădulescu.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
O vrea sau nu ca invitat Denise Rifai pe Erika Isac la "40 de întrebări..."
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?