Numărul rezervărilor s-a dublat pentru minivacanța de Sfânta Maria, față de anul trecut. Care este prețul mediu pentru o cameră/noapte în acest weekend prelungit

Numărul rezervărilor s-a dublat pentru minivacanța de Sfânta Maria, față de anul trecut. Care este prețul mediu pentru o cameră/noapte în acest weekend prelungit
Publicat: 11/08/2022, 10:13
Actualizat: 11/08/2022, 10:15

Minivacanța de Sfânta Maria, sărbătoare care pică în acest an într-o zi de luni, a dublat numărul rezervărilor pentru sejururi în România, arată datele uneia dintre cele mai cunoscute platforme hoteliere din România. În acest weekend prelungit, prețul mediu pentru o cameră/noapte este de 254 de lei.

Numărul rezervărilor pentru minivacanța de Sf. Maria a crescut semnificativ, înregistrându-se cu 106% mai multe rezervări pentru acest weekend extins comparativ cu același interval din 2021, perioadă când erau, totuși, în vigoare câteva restricții pentru gestionarea pandemiei de Covid-19.

În prezent, prețul mediu pentru o cameră/noapte în acest weekend este de 254 de lei, iar litoralul românesc este din nou cea mai populară destinație pentru minivacanța de Sf. Maria. Pe lângă stațiunile de la mare, foarte căutate sunt și destinațiile montane și balneare, arată datele platformei platformei hoteliere online Travelminit.ro.

Hotelierii și operatorii din industria turismului se pregătesc pentru cele mai aglomerate zile din această vară, vârful de sezon estival, în condițiile în care urmează un weekend prelungit, de trei zile, cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria. Anul trecut, în afară de starea de alertă, data de 15 august a picat într-o zi de duminică, astfel că românii nu și-au putut face prea multe planuri de vacanță.

În acest an, românii par că vor să profite din plin de această oportunitate, dovadă fiind, potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, numărul rezervărilor pentru minivacanța de Sf. Maria, care a crescut spectaculos, înregistrându-se cu 106% mai multe rezervări pentru acest weekend extins comparativ cu aceeași perioadă din 2021.

Potrivit reprezentanților platformei, încă mai sunt disponibilități la unitățile de cazare din întreaga țară, inclusiv pe litoral. Hotelurile, pensiunile și casele de vacanță anunță în continuare oferte avantajoase pentru românii care vor să se bucure de un sejur.

Topul destinațiilor

Astfel, potrivit raportului emis de Travelminit.ro, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte a crescut cu 16% în acest weekend prelungit. Mai exact, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte este de 254 de lei acum, în timp ce în 2021, în aceeași perioadă, prețul era de 219 lei.

Și emiterea voucherelor de vacanță a jucat un rol semnificativ în succesul acestui weekend pentru turismul intern, pentru că foarte mulți turiști le-au utilizat pentru achitarea cazării.

În ceea ce privește destinațiile alese de români, litoralul conduce detașat, cu 27% dintre rezervări, urmat de munte (16% dintre rezervări), stațiunile balneare (14% dintre rezervări) și marile orașe (12% dintre rezervări). Cât despre unitățile de cazare alese, pensiunile au cele mai multe rezervări (38%), urmate de hoteluri (29%), vile (10%) și apartamente (8%).

„Minivacanța de Sf. Maria este ultima perioadă suprasolicitată din această vară, este weekendul în care jucătorii din industria turismului turează motoarele la maximum pentru a le oferi clienților experiențele și serviciile pe care și le doresc. Avem un număr impresionant de rezervări pe platforma Travelminit.ro pentru weekendul prelungit, așa că ne bucurăm pentru faptul că românii vor în continuare să descopere țara, să își petreacă vacanțele aici”, spune Tímea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare al platformei.

Potriti acesteia, în următoarele săptămâni, vor apărea numeroase promoții pentru finalul de sezon, destinațiile vor fi mai puțin aglomerate, iar prețurile la mâncare și la diferite servicii vor fi mult mai accesibile.

Tags:
Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu