„Turistul” Marian Alecu, fondator City Grill: „Există multe locuri centrale în Mamaia cu șezlonguri la 25 lei, la pachet cu o bere gratis. Pe acestea, numeroase totuși, nu le vede nimeni. De ce tac asociațiile patronale?”

„Turistul” Marian Alecu, fondator City Grill: „Există multe locuri centrale în Mamaia cu șezlonguri la 25 lei, la pachet cu o bere gratis. Pe acestea, numeroase totuși, nu le vede nimeni. De ce tac asociațiile patronale?”
Marian Alecu, fondator City Grill / Sursa foto: ZF
Publicat: 15/07/2022, 10:39
Actualizat: 15/07/2022, 10:42

Marian Alecu, fondatorul City Gril și antreprenorul care a adus McDonalds în România, afirmă că stațiunea Mamaia, unde, afirmă el nu are nicio afacere, „suferă” din cauza faptului că i se face o imagine negativă în mass-media. Totul pleacă de la prețurile practicate de anumiți patroni din HoReCa, dar, spune Alecu, „există multe locuri centrale în Mamaia cu șezlonguri la 25 ron la pachet cu o bere gratis”.

„Încep printr-un disclaimer, spunând că, deși sunt investitor în HoReCa, nu am niciun interes și nicio afacere în stațiunea Mamaia de la malul Mării Negre. Sunt însă în fiecare vară un simplu turist și ca turist vreau să fac câteva remarci:

  • este foarte drept că stațiunea suferă din cauza unui plan arhitectonic haotic și bazat pe legea șpăgii și a bunului plac
  • la fel de drept este însă că, în stațiune, plaja s-a mărit și, deși pare prea mare acum, a salvat literalmente de la erodare totală zona de nisip.

De aproape o lună și mai acerb în ultimele zile, presa arată cu obstinație prețurile uriașe de pe litoralul românesc. Pe alocuri, ele există. Însă – prețul de 200 lei/ loc de cearceaf a fost pus de un operator privat al unei zone de plajă pentru a împiedica, ca cineva să-și pună cearceaful exact în fața primului rând de șezlonguri.

Acel operator (pe care nu-l cunosc) a investit în acea plajă – a curățat-o, a pus umbrele, șezlonguri, a amenajat un beach bar și oferă diverse servicii aferente. Mai mult, a și lăsat, conform legii, un sector gratuit pentru cearceafuri, dar asta nu vede nimeni. Ei bine, există șezlonguri la 100 ron pe plajele exclusiviste, da, dar există multe locuri centrale în Mamaia cu șezlonguri la 25 ron la pachet cu o bere gratis. Pe acestea, numeroase totuși, la fel, nu le vede nimeni”, afirmă Marian Alecu.

„Sunt și multe camere în hoteluri pe plajă absolut decente, adică între 250-300 ron cu mic dejun inclus”

„Apoi, ni se prezintă note de plată cu 200 ron pentru 2 pizza și sunt sigur că există (dar nu se spune, ați ghicit deja) zeci de restaurante pe faleza cu meniu de prânz sub 40 ron. De ce? Referitor acum la locurile de cazare, sunt sigur că există cazare cu 200 de euro, dar sunt și multe camere în hoteluri pe plajă absolut decente, adică între 250-300 ron cu mic dejun inclus.

Și acum mă întreb, oare nu există în toate stațiunile din Grecia locuri de cazare și relaxare pentru toate buzunarele și gusturile? Toți prezentăm locurile frumoase și ieftine de acolo, iar despre cele cu prețuri uriașe și plaje exclusiviste, care vă garantez că există… da, nu spune nimeni nimic.

Nu este o pledoarie pentru stațiunea Mamaia, dar nici nu cred că e totul negru. Apa are temperatură perfectă, vremea este excelentă, iar cel mai important – sunt printre români de-ai mei și nu sunt toți maneliști și cocalari. În plus, în mai puțin de 3 ore ajung de acasă pe plajă fără să mă sufoc prin aeroporturi sau vămi ostile mie ca român.

Ultima nedumerire – de ce tac asociațiile patronale din Mamaia?!”, conchide el, retoric, materialul de opinie publicat pe profit.ro.

Marian Alecu este cel care a adus McDonald’s în România și a condus mulți ani operațiunile lanțului de restaurante. Alături de fratele și de fiul său deține sau este acționar în mai multe companii cu afaceri în domeniul hotelier, restaurante, producție de bijuterii și consultanță.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...