VIDEO | Cîmpeanu: Suntem la peste 70% grad de vaccinare a personalului din învățământ la nivel național

Publicat: 13/01/2022, 22:02
Actualizat: 14/01/2022, 00:08

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi la B1TV, că din momentul în care s-a impus pragul de vaccinare de 60% pentru cadrele didactice, procesul de vaccinare a accelerat, astfel încât la ora actuală, la nivel național, gradul de vaccinare a personalului din învățământ a crescut la 70%. De asemenea, ministrul a precizat că sunt peste 2.800 de școli și grădinițe unde indicele de vaccinare este de 100%.

„Pragul de 60% vaccinare în rândul personalului din învățământ a fost un indicator foarte bun atâta vreme cât el a putut să accelereze procesul de vaccinare a personalului din învățământ. Suntem la peste 70% grad de vaccinare a personalului din învățământ la nivel național. Avem 2.838 de școli și grădinițe în care gradul de vaccinare era 100%, din 17.631, 14.000 erau peste 60%. Asta arată responsabilitatea profesorilor, învățătorilor, educatorilor față de siguranța sanitară”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la B1TV.

Ministrul a afirmat că venirea valului cinci al pandemiei de Covid-19 a determinat schimbarea strategiei de funcționare a școlilor, din cauza gradului extrem de ridicat de contagiozitate a tulpinei Omicron.

„Întotdeauna se poate mai bune. Acest indicator a accelerat cât a putut de mult procesul de vaccinare, dar acum, odată cu specificul acestei noi variante Omicron, care, din păcate, afectează și persoanele vaccinate, din fericire, persoanele vaccinate nu dezvoltă forme grave, a fost necesară schimbarea strategiei cu privire la modul de funcționare a școlilor”, a adăugat oficialul.

Cîmpeanu a afirmat că în acest moment propunerea Ministerului Sănătății este ca indicatorul să fie 75% grad de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid să fie pragul de la care școala va trece din nou în online.

Acest lucru este apreciat la propunerea Ministerului Sănătății, agreată de Ministerul Educației, ca indicatorul să fie 75% grad de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid. În județele în care e depășită această valoare de 75%, cu siguranță avem o mare problemă și avem un risc de intrarea într-un blocaj cu privire la capacitatea de spitalizare și atunci e nevoie să facem orice pentru a nu bloca spitalele. În acest orice, din păcate, am înțeles că trebuia să facă parte și intrarea în online a școlilor și grădinițelor în județul respectiv”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

„Un alt motiv – am primit mai multe semnale de școli și grădinițe în care rata de vaccinare este de 54%, 56%, 58% și nu ar fi putut funcționa luni cu prezență fizică. În schimb, școala de lângă, cu o rată de vaccinare de 60% sau 61%, o diferență nesemnificativă, ar fi putut funcționa”, a arătat Sorin Cîmpeanu.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Gina Pistol, OUT de la Antena 1?! Șefii i-au pus pe EI să-i prezinte emisiunea...
FOTO. Diana a căzut victimă hackerilor: i-au furat filmulețe explicite din telefon! Imagini intime i-au...
Dereglările hormonale se văd pe față. Hormonul care e „capul răutăților” și ne fură buna...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Secretar general NATO: Rusia trebuie să îşi retragă forţele din Moldova, Georgia şi Ucraina unde...
Cel mai important sfat dacă ai mașină DIESEL și pleci la drum iarna
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Prima țară din UE care elimină toate restricțiile împotriva COVID-19
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
SURSE. Luminița Vlădescu, propunerea PENIBILĂ a PSD pentru secretar de stat la Mediu
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Noua Ordine Mondială! Schimbare totală pe scena politică a lumii. Nimic nu va mai fi...
Intră în vigoare de la 1 februarie! Doar cu certificatul verde au voie. S-a luat...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România