• Publicat:
  • Actualizat:
Coronavirus

GÂNDUL LIVE. Adrian Marinescu, medic la „Matei Balș”: Izolare completă, 24 de ore din 24! / Testările se fac la scară mai largă

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș” a declarat, la GÂNDUL LIVE, că izolarea ar trebui să fie aproape completă, cu mici excepții, pentru cumpărăturile uzuale.

„Trebuie să fim suficient de îngrijorați încât să respectăm regulile de izolare. Niște explicații există. Se face testarea la o scară mai mare. Faptul că transmiterea intracomunitară reprezintă o problemă, persoanele nu mai sunt infectate din import, ci pot să mă aștept că și cei de lângă mine pot fi infectați.

Din momentul ăsta, izolarea socială, trebuie să fie absolut o regulă, 24 din 24. Chiar dacă e recomandare, e obligatoriu cam tot timpul. Excepțiile să fie mai rare. Poate fac comenzi online, nu mai merg la supermarket. Cei tineri ar putea să fie solidari cu cei din familie.

Majoritatea sunt dintre cei care sunt autoizolați. Dar lucrurile se pot schimba dacă nu se respectă carantina, izolarea”, a spus medicul la Gândul Live.

Inchide