GÂNDUL LIVE. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Trebuie să ne adaptăm la această nouă realitate. Să învățăm să trăim cu acest virus”

Publicat: 05/05/2020, 15:06
Actualizat: 05/05/2020, 15:19

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a subliniat, într-o intervenție la Gândul Live, că trebuie să ne adaptăm la această nouă realitate, în contextul pandemiei de coronavirus, subliniind că vom fi nevoiți să trăim cu virusul și după data de 15 mai.

„Responsabilitatea se va transforma într-o responsabilitate individuală, începând cu data de 15 mai.  O eventuală atitudine mai relaxată, mai permisivă, nu are cum să influențeze o dinamică națională.Dacă ne uităm cu mare atenție la o segmentare a cazurilor, dacă analizăm statististicile o să vedem că aproximativ 30%, 40% din numărul de cazuri  provin din câteva județe: Suceava, Arad, Hunedoara și încă câteva. Ceea ce înseamnă că  sunt suficiente câteva micro-focare care să  se traducă într-o situație complicată nu numai local”, a spus secretarul de stat.

Secretarul de stat a mai menționat că un lucru esențial în contextul relaxării măsurilor este să înțelegem că acțiunile fiecăruia au reverberații mult mai departe decât în imediata proximitate.

„Trebuie să menținem în continuare măsurile, să încercăm să ne adaptăm la acest nouă realitate. Trebuie să învățăm să trăim practic cu acest virus. Cu cât înțelegem mai bine mecanismele care ne protejează, cu atât putem avea și o viață mai ușoară fiecare dintre noi și să avem ca societate o dinamică pozitivă”, a mai spus Andrei Baciu.