GÂNDUL LIVE. Psihologul Keren Rosner, despre cazul actorului acuzat de viol: Este că este vorba de un sentiment de frustrare și inferioritate! / Probabil că a fost ceva gradual sau ceva ascuns și abia acum a ieșit în evidență – VIDEO

Publicat: 03/02/2021, 12:25
Actualizat: 03/02/2021, 14:34

Psihologul Keren Rosner a discutat în cadrul ediției de miercuri, 3 februarie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre cazul actorului acuzat dee viol și de tentativă de viol. 

Psihologul Keren Rosner a explicat faptul că ar putea fi mai multe cauze care să fi determinat un asemenea comportament, subliniind faptul că e posibil ca de fapt actorul să fi fost tipul manipulator și să își fi agresat astfel victimele de-a lungul timpului.

Keren Rosner: „Cred că este vorba de un sentiment de inferioritate și frustrare”

„Diversitatea mare de variabile care influențează comiterea unui viol ne face să nu putem contura, vorbi ,de un profil psihologic singular. Acești oameni, cu comportament deviant, provin din orice mediu social. De obicei sunt atât de vicleni, de perfizi, încât pot să joace rolul persoanei agreabile, încântătoare, familist foarte responsabil, și de fapt, în spate să se ascundă și o fațetă a unui personaj de acest gen. Este foarte greu să identificăm și să anticipăm un comportament al unei persoane care are devianțe și este un prădător sexual. În acest caz (n.r. actorul acuzat de viol) cred că este vorba de un sentiment de inferioritate și frustrare. Nu știu istoria lui de viață, dar probabil este un complex, probabil în familia de unde provine au fost niște disfuncționalități, sau, la rândul lui, poate a fost victima unui abuz sau a unui viol, poate are o tulburare de personalitate. Avem tendința foarte ușor să spunem că aceste persoane sunt cu tulburări psihice, dar de foarte multe ori nu au o tulburare psihică, ci poate una de personalitate. În cazul acestor violatori este foarte greu de lucrat pentru că sunt niște tulburări și niște conflicte intrapsihice foarte profunde iar el trebuie să își dorească și să lucreze o perioadă foarte lungă și să se implice serios ca să se poată vindeca. Depinde de intensitatea și motivele pentru care el acționează în acest fel. Ce îl determină? Ce fel de violator este? Este cel exploziv, care încearcă să își supună victima ca urmare a unui impuls violent, de dominație, sau este furios?”, a explicat specialistul la GÂNDUL LIVE.

De asemenea, psihologul Keren Rosner a oferit și o posibilă explicațieîn ceea ce privește comportamentul actorului atunci când două dintre cele trei victime au opus rezistență – a fugit!

Psiholog: „Este posibil să nu fi fost pentru prima dată, ci doar un alt gen de abordare”

„În spate stă o persoană lașă și fricoasă. Este atipic, dar intenția fpoate fi dorința de a domina. Pentru el nu actul sexual este foarte important, ci sentimentele pe care le are și cel de putere, poate folosește violul ca act de pedepsire a unei persoane pe care o consideră un reprezentant al genului. Poate că avut anumite relații defectuoase cu mama lui sau alte femei și atunci este o pedeapsă inconștientă pe care el o aplică oricărei femei pe care o consideră mai slabă. În general, violatorii de acest gen își aleg victime firave, plăpânde, pe care le pot domina. Este posibil să nu fi fost pentru prima dată, ci doar un alt gen de abordare. S-ar putea să fi fost genul manipulator care nu le-a abuzat prin agresiune, ci prin convingere. Sau ar putea fi un gen de pedeapsă, un fel de a-și manifesta toată furia și ura pe care el o poartă sau resentimente strânse de-a lungul timpului. Însă poate să fi avut un comportament de manipulator și să-și fi ales victimele în altă formă și pentru că nu era vorba de agresiune și violență victimele să nu fi avut posibilitatea să vorbească sau să povestească ceea ce li s-a întâmplat. M-aș mira ca dintr-odată, o persoană să aibă un astfel de comportament. Probabil că a fost ceva gradual sau ceva ascuns și abia acum a ieșit în evidență. Sau o combinație de consum de substanțe care accentuează comprotamentele de acest gen sau un eveniment de viață care l-a tulburat mult mai profund”, a mai explicat Keren Rosner.

Actorul Alexander Zudor a fost arestat preventiv pentru viol și tentativă de viol. Acesta este acuzat că își abuza victimele după ce le punea cuțitul la gât. Prima victimă a mers la poliție încă din data de 1 noiembrie, anul trecut, însă acesta a fost identificat abia în luna februarie 2021, pe motiv că ataca mascat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun