• Publicat:
  • Actualizat:
Gândul Live!

GÂNDUL LIVE. Sfaturile părintelui Francisc Doboș, în plină pandemie de coronavirus: „Să învățăm ca Dumnezeu să nu devină doar soluția de avarie sau de panică”

GÂNDUL LIVE. Sfaturile părintelui Francisc Doboș, în plină pandemie de coronavirus: „Să învățăm ca Dumnezeu să nu devină doar soluția de avarie sau de panică”

Preotul Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București, i-a îndemnat pe români să rămână în casele lor, subliniind că avem o responsabilitate unii față de ceilalți.

„Ideea e ca noi să ne protejăm. Noi ne rugăm în această perioadă, suntem în carantină. Este spre binele nostru, ar trebui să înțelegem acest lucru. Pentru că toate aceste măsuri care se iau sunt spre binele  nostru, chiar dacă nu suntem obișnuiți. Noi nu suntem obișnuiți să avem respect unii față de alții și să ni se spună ”stai acasă”, este și spre binele celorlalți, nu doar al nostru”, a spus Francisc Doboș la GÂNDUL LIVE.

„Eu în zilele acestea mă pun în situația cum că aș fi purtător de virus și mă pun în asemenea situație atunci când trebuie să întâlnesc persoane  pe care nu vreau să le contaminez. Chiar dacă e o situație ipotetică.Avem o responsabilitate și trebuie să le transmitem celorlalți această idee, să nu îi contaminăm și să avem grijă de ei. Fiecare dintre noi putem restrânge”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București.

De altfel, Francisc Doboș i-a mai sfătuit pe oameni să învețe în această perioadă să aibă grijă unii de alții și Dumnezeu să devină pentru ei „cel care ne viețuiește” și nu doar o soluție de avarie.

„Să învățăm în această perioadă ca Dumnezeu să nu devină doar soluția de avarie sau de panică. Dumnezeu să devină cel care ne viețuiește, iar mai apoi să ne rugăm lui Dumnezeu ca să îi lumineze pe cercetători și pe medici pentru ca noi să scăpăm de virus”, a mai spus Francisc Doboș.

Inchide