GÂNDUL LIVE. Tudor Ciuhodaru: „Avem nevoie de PLANUL B în România! Urgent!” / Prea mulți medici infectați deja cu CORONAVIRUS

Redactor:
Gandul

Tudor Ciuhodaru, europarlamentar și totodată medic la UPU Iași, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că România are nevoie de PLANUL B pentru a stăvili epidemia de coronavirus.

„1,4 miliarde euro au fost puși la dispoziție în PE. Avem o mare problemă în România. În mai puțin de 3 săptămâni avem foarte mulți medici infectați, peste 13%.

Evident că avem câte cazuri testăm. Trebuie schimbată strategie, e nevoie de plan B, și eu sunt medic. Se pot aduce peste 100.000 de teste din China, la Iași.

Uitați-vă că acel spital de la Suceava trebuie repus în funcțiune. În această perioadă de coronavirus se va adresa și cealaltă patologie. Nu au dat deja ordonanțe de urgență? Au dat foarte târziu, foarte. Această pandemie nu se tratează în funcție de cazuri, dar aceste gafe au făcut ca numărul de cazuri trebuie să crească. Trebuiau măsuri ferme încă de la început!

De ce pe 14 martie ministrul Costache a zis că are 14.000 de teste pentru coronavirus? Dacă nu ne trezim și nu aplicăm măsurile rapid, vom constata că cei care au luat măsuri ferme vor avea succes.

Avem nevoie de urgență de un PLAN B: protecția personalului medical, acum România depinde de cei care sunt în stradă, în spitale, cei care asigură comercializarea alimentelor, ca să nu murim de foame. Dacă mai apar multe asemenea spitale închise, vom rămâne și fără spitale și fără protecție.

Eu sunt medic și sunt foarte interesat de profilul pacientului de coronavirus în România. Nu ni se mai dau raportările pe grupe de vârstă. 44% din pacienți sunt tineri. Dacă îi punem și pe cei până în 50 de ani, sunt 70%”, a spus Tudor Ciuhodaru la GÂNDUL LIVE.

Inchide