Românii au dat năvală la vaccinarea cu mici și muștar, în Piața Obor: „Am văzut la televizor și am venit repede” (REPORTAJ)

Românii au dat năvală la vaccinarea cu mici și muștar, în Piața Obor: „Am văzut la televizor și am venit repede” (REPORTAJ)
VIDEO| Românii au dat năvală la vaccinarea cu mici și muștar: „Am văzut la televizor și am venit repede” (REPORTAJ)
Publicat: 11/06/2021, 19:19
Actualizat: 11/06/2021, 19:19

Unde-i micul e și românul! Zeci de persoane s-au așezat la rând încă de dimineață în Piața Obor pentru că, pe lângă vaccin, primesc și un voucher pentru o porție gratuită de mici pe care îl pot folosi până în data de 15 iunie. Oamenii se pot vaccina, fără programare, și pot alege între serul de la Pfizer și cel de la Johnson&Johnson. 

Centrul de vaccinare din Piața Obor, renumită pentru micii care se vând acolo, s-a deschis încă de la ora 8 dimineața. În câteva minute primii oameni așteptau entuziaști  să le vină rândul la imunizare, și desigur, la celebrul mic.

Vaccinarea cu mici și muștar, în Obor

Reporter: V-ați vaccinat?
Persoana vaccinată: Da, da.
Reporter: Cu ce v-ați vaccinat?
Persoana vaccinată: Cu Johnson.
Reporter: Cum vi se pare această inițiativă?
Persoană vaccinată: Foarte bună, foarte bună. Nici nu veneam dacă nu vedeam la televizor. Am văzut la televizor și am venit repede. Nici nu credeam că merg așa repede. Oricum într-o oră jumătate am terminat.

Coada de la centrul de vaccinare deschis vineri la Obor a ajuns  și în atenția presei internaționale, iar agenția de presă Reuters a realizat un reportaj despre centrul de vaccinare din inima Oborului.

Mi-a plăcut inițiativa primarului Sectorului 2. Bonusul într-adevăr e bun pentru că .. sectorul doi este foarte alambicat, adică are o populație de multe feluri și prinde bine unui segment de populație în sensul că: „domnule mai iau un mic, nu-l mănânc aici, îl mănânc acasă cu nepotul sau cu cineva care e mai necăjit, spune una dintre persoanele vaccinate.

Reporter: O să folosiți voucherul?
Persoană vaccinată: Eu una nu mă omor cu micii, dar dacă mi se dă îi duc soțului că lui îi place.

”Este o bătaie de joc”

Alții, în schimb nu au fost încântați de inițiativă și au văzut-o drept o ofensă.

„Am stat aici. Cam cât ați stat la coadă? Cam vreo două ore am stat până acum. Da? Cam așa. E ceva ce pe mine nu m-ar tenta. Pentru doi, trei mici…ăia pot să îi iau și eu. Asta e o bătaie de joc, părerea mea. Așa cred eu. Putea să stimuleze cu altceva, dar cu așa ceva eu nu sunt de acord. Poate că alți oameni apreciază. Știți ce înseamnă asta doamnă? Foame!”, spune una dintre femei.

De la festinul cu mici nu a lipsit nici primarul sectorului 2, Radu Mihaiu. Acesta și-a cumpărat o porție de mici cu bere și a mâncat copios.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2. Sursă foto: GÂNDUL

Sunt 50-60 000 de oameni care vin la Obor în fiecare săptămână și are foarte mult sens să aduccem vaccinul aici unde sunt oamenii. Și așa cum se vede…suntem de cinci ore și este coadă în continuu la vaccin, ceea ce este fabulos ținând cont că în toată țara, ratele de vaccinare au scăzut și lumea nu se mai prezintă la vaccinare. Sunt foarte mulți oameni interesați. Din păcate sau din fericire avem coadă. Coada ne arată două lucruri: că putem să ne mișcăm mai repede și în acest sens am crescut capacitatea cu 50%. Aveam două puncte de vaccinare și acum avem trei și am mai adus oameni, dar ne arată și că este un interes foarte mare și asta este foarte mișto, a declarat edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Centrul de vaccinare din Piața Obor va rămâne deshis tot weekendul: vineri până la ora 20, sâmbătă programul va fi tot 8-20, iar duminica se va închide la 6 seara.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult