VIDEO | Care sunt cel mai căutate destinații pentru un city break, toamna. Recomandarea consultanților în turism: „În primul rând, căutăm biletele de avion și apoi cazarea”

Publicat: 13/09/2022, 14:12

Raluca Hatmanu, consultant în turism, a vorbit, marți, la Super Neatza cu Răzvan și Dani, despre cele mai căutate destinații pentru un city break în Europa, pe timp de toamnă. De asemenea, consultantul în turism a făcut și o listă cu orașele din România care merită vizitate în cadrul unui city break.

„În general, toamna este anotimpul city break-urilor. Dacă vara mergem undeva, cel puțin 7 zile, ca să ne deconectăm de la tot și căutăm mare, în principal, și plajă, toamna căutăm escapade de 2-3 zile, în funcție de timpul disponibil, în general, spre weekend – vineri, sâmbătă, duminică. Dat fiind că vorbim de o scumpire a cazărilor, și în străinătate, și în țară, și a biletelor de avion, am putea să ne orientăm către orașe care sunt ceva mai ieftine.

De exemplu, dacă ne place Spania, putem să mergem nu neapărat în Madrid – putem să alegem Valencia, unde găsim cazări mai ieftine. Dacă ne place Italia – nu neapărat Roma, ci Bologna, de exemplu. În Franța – nu neapărat Parisul, care este un oraș destul de scump, ci Nisa. Mai există varianta celor care vor să stea mult pe drum și pleacă cu mașina, numai că nu recomand, pentru că într-un city break avem puțin timp la dispoziție și vrem să îl valorificăm la maximum.

Și, atunci, nu vrem să petrecem timpul ăla pe drum, pe șosea, ci să ajungem cât mai repede în destinație. Palermo aș recomanda în Italia. Este un oraș absolut senzațional, cu arhitectură minunată, o mâncare foarte bună, oameni primitori și calzi și o vreme foarte bună. Nu prea ne amenință ploile, nici măcar toamna”, a afirmat Raluca Hatmanu.

Raluca Hatmanu a făcut și un top 3 al orașelor din România unde am putea face un city break.

„Oradea este capitala Art Nouveau în România. Este un oraș absolut frumos, minunat. Se ajunge foarte repede, într-o oră cu avionul până acolo, ca să nu stăm pe șosea foarte mult. 2-3 zile în Oradea sunt suficiente ca să descoperim orașul și din punct de vedere arhitectural și gastronomic, să mergem și noaptea într-un club, pentru că există și o zonă veselă a orașului. Aș menționa Clujul.

Nu e foarte departe de Oradea și e un oraș, de asemenea, foarte vibrant, tineresc. E centru universitar și se simte lucrul acesta. Să completez top 3, mi-e foarte greu să aleg între Iași-ul meu natal și Timișoara, de care sunt îndrăgostită. Dar sunt, cu siguranță, orașe pe care le recomand pentru un city break și se ajunge foarte ușor cu avionul către oricare dintre ele”, a precizat Raluca Hatmanu.

Consultantul în turism a precizat că atunci când vrem să plecăm într-o vacanță este important să căutăm, în primul rând, bilete de avion.

„Absolut întotdeauna ne orientăm, pentru că opțiunile pentru bilete de avion sunt mult mai reduse față de cele pentru cazare. La o cazare ne mai descurcăm și cu apartamente de închiriat, și cu hoteluri, nu neapărat în centru, dacă nu e obiectivul nostru să stăm chiar în inima orașului și căutăm variante mai ieftine și poate și mai confortabile.

În schimb, cu biletele de avion e într-adevăr o problemă, pentru că sunt scumpiri. Au fost scumpe și în vară biletele de avion. Nu vedem ieftinire acum, în toamnă, deși, în mod firesc, sezonier, cam asta trebuia să se întâmple. În primul rând, căutăm biletele de avion și apoi cazarea”, a menționat Raluca Hatmanu.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, s-a alăturat echipei Gândul, în mai 2022, unde tratează subiecte de actualitate, în calitateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase