VIDEO EXCLUSIV | Șeful de sindicat de la STB, acuzat că a organizat greva din iarnă, vorbește despre un nou conflict care ar putea paraliza Bucureștiul

Publicat: 22/07/2022, 20:00

La prima sa apariție publică după greva din iarnă, când Bucureștiul a fost paralizat, Vasile Petrariu, șeful sindicatului STB, a declarat în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, lansată vineri de Gândul.ro, că există șanse ca angajații să se îndrepte către un nou conflict de muncă. Adică o altă grevă care ar putea arunca din nou Capitala în haos.   

„Suntem în negocierea unui nou contract colectiv de muncă, până la urmă, au rămas foarte multe lucruri în divergență, acest director general a spus că el nu va da niciun leu angajaților, nu contează că inflația a ajuns la 15%, am propus niște soluții, care să nu însemne costuri foarte mari, refuză, și, dacă nu reușim să încheiem un nou contract de muncă există mari șanse să ne îndreptăm spre un conflict colectiv de muncă”, a declarat Vasile Petrariu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Potrivit șefului de sindicat din STB, eventuala grevă va fi precedată de o grevă de avertisment.

„De data asta lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. Acest conflict colectiv de muncă va fi asumat de sindicat, conform legii, conducerea sindicatului va face tot ce trebuie să respecte legea și să sperăm, dacă respectăm legea, Tribunalul nu ar avea niciun motiv să o declare ilegală. Nu ne dorim să ajungem la întreruperea activității”, a mai declarat Vasile Petrariu, la emisiunea „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi urmărită AICI.

Grupul de presă Gândul anunță lansarea unei noi emisiuni săptămânale, Cu GÂNDUL la București

Grupul de presă Gândul anunță lansarea unei noi emisiuni săptămânale, Cu GÂNDUL la București, realizată de jurnalistul Nicolae Oprea, avându-l ca invitat permanent pe Marius Pavel, consilier CGMB.

Emisiunea săptămânală va fi difuzată pe platforma Gândul (gandul.ro), pe pagina de Facebook și, de asemenea, pe canalul YouTube al publicației, în fiecare vineri, la ora 19.00.

Prima ediție îl are invitat pe Vasile Petrariu, șeful sindicatului STB, și abordează subiecte precum: Transportul public din Capitală sau greva angajaților STB.

Nicolae Oprea este jurnalist cu experiență în domeniul administrației locale. Și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă MEDIAFAX, unde a activat aproximativ 3 ani ca reporter pe domeniul social – eveniment, fiind specializat pe segmentul de administrație locală.

Astfel, în fiecare zi de vineri, de la ora 19.00, cititorii Gândul.ro vor putea urmări, în format video, principalele subiecte și teme de interes de pe agenda administrației locale din București.

Cu un portofoliu divers de produse de la site-uri la produse video de succes precum: Marius Tuca Show, Prosport LIVE, Prosport NEWS şi CSID LIVE, Grupul Gândul reuşeşte să acopere o paletă largă de interese editoriale care au drept focus central cititorul român de presă. Conţinutul furnizat respectă cele mai înalte standarde editoriale si asigură o gamă largă de profunzime şi analiză.

Gândul Media Network este singurul grup de presă din top 3 companii de presă online din România cu capital 100% românesc şi cuprinde publicaţiile gandul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, descoperă.ro, go4it.ro, verdict.ro, ciao.ro, apropotv.ro, go4games.ro, raziculacrimi.ro şi viitorulromaniei.ro.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase