VIDEO | Incident în fața unui magazin din Buzău. Un client nemulțumit a fost pus la pământ și călcat pe gât de agenții de pază

Publicat: 06/01/2022, 16:24
Actualizat: 06/01/2022, 16:48

Un incident a avut loc în fața unui magazin din Buzău. Un client nemulțumit și care susținea că a fost înșelat cu privire la prețul afișat la raft a fost pus la pământ de agenții de pază, care apoi l-au călcat pe gât.

Întregul incident a fost filmat de un alt client al magazinului, care le-a atras atenția agenților de pază că nu au voie să facă așa ceva.

Ajunși la fața locului, oamenii legii l-au legitimat atât pe clientul nemulțumit, cât și pe cel care filmat incidentul.

Martorul la scandal a refuzat să prezinte documentele, motiv pentru care a fost dus la secția de Poliție și mai apoi sancționat pentru încălcarea ordinii și liniștii publice.

Oamenii legii fac verificări pentru a stabili dacă agenții de pază au acționat abuziv.

Anchetă internă la Poliția Buzău

„Ieri (miercuri – n.red.), în jurul orei 15.00, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 de către un buzoian, în vârstă de 44 de ani, cu privire la faptul că în zona unui hipermarket din municipiul Buzău s-a creat un conflict spontan pe fondul nemulțumirilor sale în calitate de client, nemulțumiri legate de actul comercial, acesta fiind imobilizat de agenții de pază ai operatorului economic”, a transmis Poliția Buzău.

La fața locului a fost trimis un echipaj mixt format dintr-un polițist și un jandarm.

„Ajuns la locul indicat, echipajul a intervenit conform Legii 192/2019 și a procedat la legitimarea și identificarea apelantului pe de o parte, dar și a persoanelor prezente de cealaltă parte, în vederea clarificării tuturor aspectelor utile soluționării cazului”, menționează instituția.

Având în vedere că bărbatul care a filmat incidentul căruia polițiștii i-au cerut documentele pentru a-l legitima a devenit recalcitrant și a refuzat cooperarea, acesta a fost imobilizat și dus la sediul Poliției.

De asemenea, el a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

„În urma discuțiilor purtate cu persoanele conduse la sediu, acestea și-au rezervat dreptul de a formula plângere”, menționează Poliția Buzău.

Ulterior, după ce videoclipul a fost distribuit în mediul online, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetări, sub coordonarea parchetului, cu privire la acțiunile angajatilor societății de pază contractate de hipermarket, pentru a stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de purtare abuzivă.

„Totodată, polițiștii de la investigarea criminalității economice fac verificări cu privire la nemulțumirile apelantului în ceea ce privește actul comercial prestat de operatorul economic, în același timp fiind supusă unei analize specifice la nivel intern și intervenția echipajului mixt la fața locului”, arată sursa citată.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult