VIDEO Lumea, la granița dintre război, pace și teamă. Marian Munteanu, liderul manifestanţilor din Piaţa Universităţii: „Este foarte periculos să te joci cu spaimele oamenilor. Frica ne afectează pe toți. Pandemia a bătut toate recordurile”

Publicat: 14/04/2022, 10:36
Actualizat: 14/04/2022, 10:37

Antropologul Marian Munteanu, liderul manifestanţilor din Piaţa Universităţii la începutul anilor ’90, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție specială, transmisă live de Gândul. Acesta a punctat faptul că cel mai periculos lucru este să te joci  cu spaimele oamenilor și uneori să le speculezi în mod voit,  fie că vorbim despre un război sau o pandemie. 

Umanitatea nu a cunoscut, per global niciun minut de pace

„Războaie sunt tot timpul. Practic, umanitatea asta nefericită, nu cred că a cunoscut per global, un minut de pace. Un destin nefericit. Ca orice război este despre avantaje, bani, despre influență, despre unii care nu se mai satură. Pur și simplu să aibă plăcerea în a gestiona destinul unor oameni. (…) Eu asta am reproșat întotdeauna. Este foarte periculos să te joci cu spaimele oamenilor. Pandemia a bătut toate recordurile. Toată lumea a fost înfricoșată.  Într-o măsură mai mare sau mai mică, frica ne afectează pe toți”, a punctat Marian Munteanu.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.