VIDEO | Medicii ieșeni au reușit să îi reimplanteze piciorul fetei de 13 ani lovită de tren în gara din Bacău

Publicat: 26/01/2022, 14:25
Actualizat: 26/01/2022, 14:27

Fata de 13 ani care a fost lovită de o locomotivă în gara din Bacău, după ce a încercat să traverseze calea ferată sărind un gard, a fost operată în cursul nopții trecute. Medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași au reușit să îi reimplanteze piciorul afectat, însă prognosticul se menține rezervat.

„A intrat imediat în blocul operator și sub coordonarea unei echipe multidisciplinare a fost stabilizată. Ea este în continaure internată pe ATI, pe chirurgie plastică, este intubată, ventilată mecanic, prognosticul în acest moment este rezervat. În blocul operator s-a reușit reimplantarea antepiciorului drept, cu stabilirea vascularizației membrului respectiv, însă evoluția sigur că va fi bine supravegheată și se va interveni dacă va fi nevoie din nou”, a declarat dr. Tamara Roșu, medic-șef UPU și purtător de cuvânt al unității medicale.

Atunci când a ajuns la spital, starea fetei era gravă și avea leziuni multiple care au avut nevoie să fie investigate de medici. Fata era însă conștientă și a povestit medicilor că a alunecat pe șinele de tren în momentul în care trenul a intrat în gară, la peron.

Fata de 13 ani a fost lovită de o locomotivă în gara din Bacău, după ce a încercat să traverseze calea ferată sărind un gard. Medicii se luptă să îi salveze piciorul.

Conform forțelor de ordine, aceasta a încercat să traverseze mai rapid liniile de cale ferată trecând printr-un tren care era deja staționat. În momentul în care aceasta a coborât din vagon, a sărit un gard care despărțea liniile de cale ferată și, fără să se asigure, a ieșit în fața unei locomotive care circula izolat, efectuând o manevră.

„O locomotivă izolată, aflată în mers, a surprins și accidentat o tânără care traversa calea ferată. Polițiștii au stabilit că o minoră de 13 ani, din Bacău, ar fi traversat liniile de cale ferată trecând prin trenul oprit la linia II, după care ar fi escaladat gardul despărțitor al celor două linii și fără să se asigure, ar fi sărit în gabaritul liniei I, moment în care a fost surprinsă și accidentată de locomotivă”, au transmis reprezentanții Poliției Transporturi Feroviare din Bacău.

Un echipaj medical i-a acordat primul ajutor la fața locului, au transportat-o apoi la o unitate medicală din localitate. Ulterior, aceasta a fost transferată la Iași cu elicopterul SMURD și a intrat direct în sala de operație.

Polițiștii continuă cercetările, anunțând că a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din anul 2016 este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, unde acoperă citeste mai mult