VIDEO | Medicul care a emis certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu, audiat la Tribunalul Olt. Avocat: „Se eliberează dacă există un cadavru. Aici nu a fost niciun cadavru”

Publicat: 09/02/2022, 18:58
Actualizat: 09/02/2022, 19:18

Doi medici de la INML au fost audiați, miercuri, în Dosarul Caracal. Unul dintre specialişti este cel care a emis certificatul de deces al Alexandrei Măceşanu.

Experţii de la Institutul Național de Medicină Legală sunt cei care au examinat fragmentele osoase care s-au găsit în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă, despre care procurorii au spus că ar exista date clare că ar aparţine Alexandrei Măceșanu.

Doctorițele au recunoscut în fața judecătoarei că au făcut o expertiză care nu poate să stabilească ADN-ul și că nu știu din ce elemente dentare au recoltat ADN-ul, susține avocata familiei Melencu, Carmen Obârșanu.

Avocată: „Aici nu a fost niciun cadavru”

Este strigător la cer. Doctorița Roșu, cea care a emis certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu, a spus că este o practică să emită certificat constator de deces în condițiile în care se încalcă ordonața 1 privind reglementarea activității medicinii legale și articolul 50 din Codul Civil (…) Medicul poate elibera ceertificat constator în condițiile în care există cadavru. Aici nu a fost niciun cadavru, deci trebuia să există o hotărâre judecătorească de declare a morții”, a declarat Carmen Obârșanu.

Și Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceşanu, susține că nu a aflat nimic nou la termenul de miercuri. Acesta susține că doctorițele au dat răspunsuri ambigue la întrebări concrete.

Ni s-a comunicat că ADN-ul a fost extras din pulbere, din patru elemente macinate care au fost făcute pulbere. Nu am aflat nimic. Probabil le-a fost teamă. Am solicitat ca pentru următorul termen să dispună efectuarea unei adrese la INML, pentru a vedea care este aparatul care a determinat stabilirea ADN-ului”, a spus avocatul Moldovan.

Termenul de judecată de miercuri a durat mai bine de cinci ore. Următorul termen va avea loc pe 16 martie.  Pe 14 aprilie se împlinesc 3 ani de la dispariția Luiziei Melencu, iar familia fetei susține că nu a aflat nimic nou.

Gheorghe Dincă este acuzat pentru 8 infracțiuni, trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni. Complicele său, Fane Risipițeanu este acuzat de viol în cazul Luizei Melencu.

Citește și

VIDEO| Bunica Luizei Melencu, mărturie în lacrimi, la aproape trei ani de la dispariția fetei: „Luiza e vie, o așteptăm să vină acasă! Este suferință mare”

FOTO. Cum arată casa groazei din Caracal la doi ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu. Locul în care a fost ținută după răpire, năpădit de buruieni

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase