VIDEO| Povestea lui Sandu, bărbatul lăsat în stradă de familie, după ce și-a pierdut vederea: „Mi-au spus că dacă nu mai muncesc, nu am ce căuta acasă”

VIDEO| Povestea lui Sandu, bărbatul lăsat în stradă de familie, după ce și-a pierdut vederea: „Mi-au spus că dacă nu mai muncesc, nu am ce căuta acasă”
Publicat: 07/12/2021, 17:47
Actualizat: 07/12/2021, 17:48

Sandu Spiru ajungea în urmă cu trei ani la centrul din satul bihorean Dumbrava, construit de bunul samaritean Viorel Pașca. Bărbatul în vârstă de 65 de ani a fost abandonat de familie atunci când și-a pierdut definitiv vederea și nu a mai putut munci pentru a-și întreține familia.

O perioadă a locuit în piață și a ajuns la Dumbrava fără speranțe, însă Viorel și oamenii din jurul lui i-au oferit un cămin cald și i-au readus liniștea. A încercat să se întoarcă la familie, însă ușa casei i-a fost închisă.  A stat în ploaie și frig săptămâni întregi.

Văzându-l mai tot timpul în piață, oamenii au sunat la Dumbrava și l-au adus din nou aici, în locul unde sunt îngrijiți peste 450 de bolnavi pentru care spitalele nu mai au soluții.

Nu m-au primit. Mi-au spus că nu am ce să caut. Cât timp am lucrat este bine, cât timp nu, nu am ce căuta acasă. Aș fi locuit pe stradă dacă nu eram aici. La alte adăposturi nu erau locuri. Aici este foarte bine. Sunt bine îngrijit. Am apă caldă”, spune bărbatul cu lacrimi în ochi.

”Am îngrijit judecători, ingineri, profesori”

Mulți dintre oamenii care ajung la Dumbrava au rămas fără nimic, în stradă, sau au agoniseala de-o viaţă înghesuită în câțiva saci de rafie.

„Am avut judecători, ingineri, profesori, locotenenți, oameni care au avut cândva o situație bună, material și social, dar ceva s-a schimbat. Cei mai mulți sunt însă cei care au avut și copii, au trecut casa pe numele lor, apoi copiii au vândut și i-au lăsat pe drumuri. Mai sunt și cei care au pierdut totul în urma divorțului”, povestește Viorel Pașca pentru Gândul

Oamenii care ajung la Dumbrava sunt cei de care statul român află atunci când se îmbolnăvesc și ajung în spital. Nu au acte de identitate, asigurări de sănătate și, de cele mai multe ori, singura soluție este să-i trimită la Dumbrava.

De la o singură casă în 2006, Viorel are acum 17 case care adăpostesc peste 450 de oameni. Zilele acestea, alte 50 de locuri vor fi date în folosință și ușile vor fi deschise pentru cei care au nevoie de hrană, medicamente și adăpost.

Povestea de viață a lui Viorel Pașca o puteți citi într-un alt material publicat de Gândul. (Detalii aici)

Citește și:

VIDEO| Povestea cutremurătoare a lui Tiberiu, bărbatul care și-a pierdut casa și serviciul în pandemie. A trăit în peșteră și 10 zile a băut doar apă din pereți: „Se ruga zilnic să moară”

Drama fraților din Botoșani plecați să își caute un rost și au ajuns imobilizați la pat după un accident produs de un șofer beat. ”Nu au făcut nimic pentru el deoarece au crezut că va muri”

Morții nimănui. Dramele din spatele celor 600 de cruci din Dumbrava. ”A stat două luni la morgă fără ca cineva să-l revendice”

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Banca vinde un PASSAT care merită toată atenția
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ȘTEFANIA a PIERDUT lupta cu MOARTEA, la doar 20 de ani
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițista care s-a sinucis? Motivul șocant pentru care a decis să...
Se dau toți banii înapoi! Anunț de ultimă oră pentru milioane de români: Returnăm banii...
S-a dat alarma de război. Trimit militarii în România. Alertă totală lângă țara noastră
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...