VIDEO | Sute de artiști, prieteni și oameni care l-au văzut în spectacole l-au condus pe ultimul drum pe Mitică Popescu. Florin Zamfirescu: „Ne-a părăsit un mare actor și un mare om. Puțini știu cum cânta, când dansa, era egal cu Fred Astaire”

Publicat: 06/01/2023, 19:54
Actualizat: 06/01/2023, 20:13

Sute de oameni, printre care și artiști de renume, și-au luat adio de la marele actor Mitică Popescu. Acesta a fost înmormântat cu onoruri militare, în Cimitirul Bellu.

Actrița Simona Mihăescu, care a avut privilegiul ca Mitică Popescu să îi fie profesor, a povestit cum îi învăța marele actor pe studenții săi tainele meseriei.

„Cu Mitică Popescu, era totul într-o foarte mare rigoare și o punctualitate desăvârșită. Totodată, era foarte bun, blând și foarte atent. Dacă ceva nu funcționa bine, venea la tine, te trăgea discret într-un colț și-ți spunea ce ar trebui să faci. Noi am încercat să învățăm de la marii actori cu care am avut șansa să fim pe scenă și a fost un schimb firesc între generații.

Ultima dată am vorbit de Sfântul Dumitru, atunci când a fost ziua dumnealui. Am avut și bucuria să vină să mă vadă într-un spectacol, nu demult, ci acum un an. Îmi pare rău că atunci nu am făcut o fotografie. Mă bucur că a fost și că m-a văzut, și că s-a bucurat. Înseamnă foarte mult pentru mine domnul Mitică Popescu. Și nu este vorba doar despre mine, înseamnă foarte mult pentru România și cred că este foarte important să ținem la simbolurile noastre”, a spus actrița Simona Mihăescu.

„A fost un mare actor și un mare om”

Actorul Florin Zamfirescu a spus că Mitică Popescu era un artist desăvârșit, actor, mare dansator și cântăreț.

„A murit un mare actor. A plecat, ne-a părăsit și acum am venit să-mi iau la revedere. El era foarte cumsecade, foarte drăguț, foarte amabil, permanent zâmbitor și un mare, mare talent. Puțină lume știe cum dansa Mitică, cum cânta Mitică.

În spectacolele din tinerețe, era fenomenal. Era egal cu Fred Astaire când dansa. El nu și-a folosit această calitate. Rar și-a folosit calitatea de cântăreț. A fost un mare actor și un mare om. Acesta poate fi un exemplu pentru foarte mulți”, a povestit Florin Zamfirescu.

Actorul Mitică Popescu a murit marți 3 ianuarie, la vârsta de 86 de ani, în Spitalul Elias din București, unde era internat de la sfârșitul lunii decembrie, din cauza mai multor afecțiuni.

Mitică Popescu a fost decorat, în 2002, cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „’pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc”.

Actorul Mitică Popescu a fost distins cu premiul UNITER pentru întreaga activitate pe 27 aprilie 2009, la cea de-a 17-a ediție a galei Premiilor UNITER, iar în 14 decembrie 2009 a fost premiat la gala de decernare a premiilor Municipiului București pentru artă și cultură, secțiunea „Artele spectacolului”.

De asemena, actorul a fost omagiat în cadrul Galei Premiilor Gopo din 25 martie 2013 cu Premiul pentru Întreaga Carieră.

A prezentat emisiunea „D’ale lui Mitică”, una dintre cele mai longevive producții ale televiziunii naționale, difuzată din 2000 la postul TVR 2.

Foto și video: Mihai Pop / Gândul


CITEȘTE ȘI:

UPDATE FOTO/ VIDEO | Marele actor Mitică Popescu a fost înmormântat cu onoruri militare în cimitirul Bellu. Artiști de renume au venit să își ia adio

(UPDATE) FOTO – VIDEO | Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Mitică Popescu, depus joi în foaierul Teatrului Mic / „Era minunat. Era un om foarte drăguț. Un boem”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului