VIDEO | Un profesor de istorie din Craiova îi cerea favoruri sexuale unei eleve ca să-i dea note mari. Dascălul a fost reținut

Publicat: 31/05/2022, 14:57
Actualizat: 31/05/2022, 14:59

Un profesor de 66 de ani, din Craiova, a fost reținut pentru 24 de ore după ce ar fi cerut unei eleve favoruri sexuale în schimbul îmbunătățirii situației școlare la materia pe care o predă. El urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Bărbatul este profesor de istorie în cadrul Colegiului Național “Ștefan Velovan” din Craiova. Cadrul didactic a discutat telefonic cu o elevă din clasa a XII-a, în vârstă de 19 ani, timp în care se pare că s-a folosit de funcția sa pentru a-i pretinde acesteia favoruri de natură sexuală. Profesorul i-a promis fetei îmbunătățirea situației școlare pe care aceasta o avea la istorie, în sensul în care putea să îi ofere note mai mari.

Eleva a sunat la 112 și a povestit oamenilor legii toată întâmplarea.

“La data de 23 mai a.c., polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, de o tânără de 19 ani, elevă, din Craiova cu privire la faptul că un bărbat de 66 de ani, profesor, ar fi contactat-o telefonic şi i-ar fi pretins favoruri de natură sexuală în schimbul îmbunătățirii situației școlare la materia pe care o predă. La data de 26 mai a.c., poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului în cauză, din Craiova, în urma căreia a fost ridicat telefonul mobil care ar fi fost folosit la comiterea infracţiunii”, transmite Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

A fost dus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj

În cursul zilei de luni, bărbatul a fost dus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor, iar în urma probatorului administrat a fost reţinut pentru 24 de ore. El este acum în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj.  Cadrul didactic va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de luare a unei măsuri preventive. El este cercetat pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult