VIDEO | Un șarpe de peste un metru a intrat într-un spital din Olt. La un moment dat, reptila s-a urcat pe perete

Publicat: 15/06/2022, 12:32
Actualizat: 15/06/2022, 12:40

Un șarpe cu lungimea de peste un metru s-a târât în voie prin spitalul din Balș, județul Olt. O persoană a observat reptila, a filmat-o în timp ce umbla prin sala de mese și a postat imaginile pe o rețea de socializare. Medicii au sunat la 112, iar jandarmii au eliberat șarpele în mediul natural.

Incidentul a avut loc luni, la spitalul Balș, județul Olt. Șarpele ar fi intrat pe o ușă de acces din spate, pe care o folosesc angajații unității medicale și care fusese lăsată deschisă.

Acesta s-a târât pe coridoarele spitalului, apoi s-a refugiat într-o sală de mese. O persoană a filmat reptila, iar pe imagini se vede cum șarpele de un metru se ascunde inițial sub un calorifer, apoi se târăște pe perete, încercând să găsească o ieșire. Cum fereastra sălii de mese era închisă, reptila nu putea să scape. Medicii au chemat jandarmii, iar în mai puțin de 10 minute șarpele a fost prins și eliberat.

„Nu a avut loc nici un incident neplăcut”

Managerul unității medicale a anunțat că se va face curățenie pe unde mai este iarbă în curtea spitalului pentru a evita astfel de incidente.

„ A intrat pe hol, unde a fost văzut de un asistent care a anunțat prezența șarpelui la 112. Au sosit jandarmii, l-au prins și gata. Totul a durat cam 10 minute. Nu a avut loc nici un incident neplăcut”, a declarat managerul unității sanitare, Ramona Costache, citată de presa locală.

Șarpele este specia Natrix Natrix, cunoscut și sub denumirea de șarpele de casă. Acest șarpe este inofensiv.

„În ziua de 13.06. a.c. orele 13:18 a fost primit un apel telefonic prin care s-a solicitat sprijinul pentru capturarea unui șarpe aflat în incinta sălii de mese a Spitalului Orășenesc Balș.  Patrula de jandarmerie din cadrul Secției Jandarmi Balș a fost directionată de către dispecerul unității, care a capturat șarpele cu o unealtă special destinată și l-a eliberat în mediul natural. De la începutul lunii iunie, jandarmii au intervenit pentru capturarea șerpilor în 7 situatii, în municipiul Slatina (4), în Bals (2) și Bobicesti (1)”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Olt.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult