ANM: Avertizare meteo de vânt puternic în mai multe regiuni din țară

ANM: Avertizare meteo de vânt puternic în mai multe regiuni din țară
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 08/02/2022, 09:30

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți mai multe avertizări meteo de tip cod galben și cod portocaliu de vânt puternic și viscol.

Astfel, până marți la ora 20:00 este în vigoare un cod galben de viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni.

În Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Îndeosebi în zona înaltă, vântul va continua să aibă intensificări până în dimineața zilei de joi (10 februarie).

Tot până la ora 20:00, la altitudini de peste 1.600 de metri în Carpații Meridionali și de Curbură, este în vigoare un cod portocaliu de viscol.

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1.600 de metri în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Sursa: ANM
Sursa: ANM

ANM: Cod galben de vânt în estul și sud-estul țării

În Dobrogea, estul Munteniei și Moldova este în vigoare, până la ora 20:00, un cod galben ce vizează intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea și în estul Munteniei, apoi și în Moldova, cu rafale de 55…65 km/h și pe suprafețe restrânse de peste 70 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pe alocuri și în restul teritoriului, cu viteze în general de 50…55 km/h, îndeosebi în centru și sud-vest.

Sursa: ANM
Sursa: ANM

Totodată, ANM a emis o avertizare tip nowcasting de intensificări ale vântului, valabil pentru:

  • Județul Buzău: Râmnicu Sărat, Berca, Vadu Pașii, Poșta Câlnău, Zărnești, Valea Râmnicului, Săgeata, Cochirleanca, Grebănu, Puiești, Ziduri, Topliceni, Rușețu, Cernătești, Râmnicelu, Beceni, Gălbinași, Vintilă Vodă, Scorțoasa, Buda, Podgoria, Balta Albă, Luciu, Bisoca, C.a. Rosetti, Ghergheasa, Boldu, Cilibia, Vâlcelele, Largu, Bălăceanu, Sărulești, Racovițeni, Blăjani, Robeasca, Murgești, Valea Salciei, Mărgăritești, Pardoși;
  • Județul Cluj: Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Feleacu, Moldovenești, Călărași, Petreștii de Jos, Ciurila, Tureni, Aiton, Ploscoș;
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase