ANM: Cod galben de ceață luni dimineață în zece județe și în București

ANM: Cod galben de ceață luni dimineață în zece județe și în București
Cod galben de ceață și ghețuș. Avertizare meteo pentru 22 de județe. Sursa: MEDIAFAX FOTO / Emanuel Titus Iliesi
Publicat: 04/01/2021, 08:17

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineață o serie de avertizări de tip nowcasting Cod galben de ceață densă pentru zece județe din țară.

Totodată, Municipiul București este și el vizat de această avertizare, după cum informează site-ul agenției Agerpres.

Astfel, până la ora 10:00, se va semnala local ceaţă care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 metri, izolat sub 50 metri, în judeţele Ialomiţa, Prahova (zona joasă), Călăraşi, Ilfov, Dâmboviţa, Constanţa, Brăila, Giurgiu, Teleorman, iar până la ora 09:00 în judeţul Bacău.

Ceaţa va persista până la 10:00 şi în Municipiul Bucureşti, unde va fi asociată cu burniţă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, după cum informează Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea se menține caldă luni în toată țara

Potrivit prognozei meteo de luni, 4 ianuarie 2021, vremea va continua să fie deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, în întreaga ţară, cu valori termice în creştere faţă de zilele precedente.

Totuși, aria de nebulozitate şi ploi va cuprinde treptat, dinspre sud-vest, toate regiunile. Ploile vor fi în general moderate cantitativ, iar în dealurile sudice se vor cumula local peste 30-40 l/mp.

În a doua parte a nopţii, în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, trecător se va semnala lapoviţă În zona montană, la început vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde şi vântul se va intensifica, cu rafale de peste 80-90 km/h pe creste, unde va fi viscol.

Intensificări ale vântului vor fi în a doua parte a intervalului şi în restul masivelor montane, cu 60-75 km/h şi local – cu viteze mai mici – şi în sudul, centrul şi estul ţării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 8 grade Celsius. Dimineaţa, pe arii restrânse va fi ceaţă.

În Capitală, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă din an, dar cerul va fi mai mult noros şi va ploua moderat cantitativ, mai ales seara şi noaptea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase