ANM, prognoză specială pentru București. Meteorologii anunță schimbări majore ale vremii

ANM, prognoză specială pentru București. Meteorologii anunță schimbări majore ale vremii
ANM, prognoză specială pentru București. Meteorologii anunță schimbări majore ale vremii / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 21/06/2021, 12:15

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că, până aproape de sfârșitul acestei săptămâni, în Capitală vor fi precipitații, cu precădere în a doua parte a zilei. De asemenea, vremea se va încălzi treptat, spun meteorologii, iar spre finalul perioadei în București va fi caniculă.

Potrivit informării transmise de ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină.

Instabilitate atmosferică de până vineri, 25 iunie

În intervale scurte de timp, cantitățile de apă pot ajunge la 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade. Începând de marți până vineri, 25 iunie, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. În special în timpul după-amiezii și al serii, probabilitatea pentru averse torențiale și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul se va intensifica în timpul ploilor și vor fi posibile vijelii și căderi de grindină. Vremea va deveni călduroasă, caniculară în zilele de joi și vineri, iar disconfortul termic va fi accentuat. Vor fi maxime chiar și de 36 de grade.

Pe de altă parte, ANM a emis și o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi zona montană a judeţelor Prahova, Buzău şi Vrancea, precum şi o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în aproape toată ţara. Potrivit meteorologilor, în zonele menţionate a fi în vigoare un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, se vor înregistra averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 40 – 60 l/mp. ANM precizează că manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri şi în celelalte judeţe din sudul şi estul ţării.

De asemenea, în intervalul orar 11:00 – 22:00 va fi în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova precum şi în zonele montane. Aici vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, şi izolat intensificări ale vântului şi grindină.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase