ANM: Vreme capricioasă pentru următoarele 2 săptămâni. Ploi și temperaturi scăzute în jumătatea de nord a țării, maxime de 35 de grade în sud

ANM: Vreme capricioasă pentru următoarele 2 săptămâni. Ploi și temperaturi scăzute în jumătatea de nord a țării, maxime de 35 de grade în sud
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Anunţul făcut de meteorologi. Foto: Shutterstock
Publicat: 20/09/2021, 15:21

Meteorologii prognozează o vreme capricioasă în intervalul 20 septembre – 3 octombrie, cu minime de 5 grade Celsius dimineața în zone din Banat și Moldova, în timp ce în zonele din sudul țării maximele pot ajunge și la 35 grade Celsius. 

În regiunea Banat, vremea se va răci până în dimineața zilei de 23 septembrie și va deveni rece pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 14 și 18 grade, iar a minimelor între 5 și 9 grade, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Va urma o încălzire treptată, ce va culmina în jurul datei de 28 septembrie, când media maximelor termice va fi de 23…25 de grade, iar a minimelor de 10…12 grade. În ultimele zile ale intervalului tendința va fi de răcorire ușoară. Perioade cu ploaie vor fi relativ puține, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului și după data de 28 septembrie, arată ANM.

Datele ANM arată că în Crișana, între 20 şi 23 septembrie, vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 13 și 17 grade și a minimelor între 4 și 7 grade. Va urma o încălzire semnificativă, până în jurul datei de 28 septembrie, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade, iar a minimelor va fi de 9…11 grade. În ultimele zile de prognoză tendința vremii va fi de ușoară răcorire. Vor fi intervale cu ploaie, cel mai probabil în jurul datelor de 20 și de 22 septembrie, precum și după data de 28 septembrie.

Cum va fi vremea în Transilvania și Maramureș

În centrul țării tendința de răcire a vremii se va menține până în jurul datei de 22 septembrie, când maximele termice vor fi în medie în jurul a 12 grade, iar media minimelor de 2…4 grade. Va urma o perioadă de încălzire, cu aproximativ 10 grade la valorile maxime și 5 grade la cele minime, până în data de 28 septembrie, apoi se va răcori ușor. Vor fi câteva intervale de timp cu ploaie, probabilitatea mai mare de apariție fiind în zilele de 20, 22, 24 septembrie, precum și după data de 27 septembrie, conform prognozei ANM.

În Maramureș, vremea va fi rece până în dimineața zilei de 24 septembrie și se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 12 și 15 grade, iar a minimelor între 3 și 6 grade. Până spre mijlocul celei de a doua săptămâni valorile termice maxime vor crește cu aproximativ 8 grade, iar minimele cu 5…6 grade. În zilele care vor urma va fi posibilă o ușoară răcorire. Vor fi intervale cu ploaie, cel mai probabil în zilele de 22, 24 septembrie și începând cu data de 28 septembrie.

Ploi în Moldova în intervalul 20-27 septembrie

Media temperaturilor maxime va scădea în Moldova până în data de 22 septembrie, când se va situa în jurul valorii de 13 grade, apoi va crește, astfel că la sfârșitul primei săptămâni și în primele zile ale celei de a doua săptămâni va atinge 20…21 de grade. În ultimele zile de prognoză va începe să scadă ușor și treptat. Media minimelor termice va coborî de la 8 grade în prima dimineață, până spre 5 grade în dimineața zilei de 24 septembrie. Ulterior va crește, astfel că în intervalul 25-29 septembrie va avea valori între 9 și 11 grade. Tendința pentru ultimele zile de prognoză este de ușoară răcorire. Vor fi intervale de timp cu ploaie, cu o probabilitate mai mare în zilele de 20, 22, 24 septembrie și din nou după data de 27 septembrie.

Se răcește vremea pe litoral

În Dobrogea, vremea se va răci până în jurul datei de 23 septembrie, când media maximelor termice va fi de 15…16 grade, iar a minimelor de 8…9 grade. În următoarele 3 zile se va încălzi, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 23 de grade, iar minimele între 12 și 14 grade. În cea de a doua săptămână se va răcori treptat. Zilele cu ploaie vor fi puține, iar cel mai probabil vor apărea în jurul datelor de 20 și 22 septembrie și posibil după data de 27 septembrie.

Vremea în regiunile din sudul țării

În Muntenia, vremea se va răci accentuat până în data de 22 septembrie, când media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade. Va urma o încălzire, care în zilele de 26 și de 27 septembrie se va concretiza prin maxime termice ce vor atinge în medie 23…35 de grade. În zilele care vor urma se va răcori. Minimele termice vor urma un scenariu asemănător, dar cele mai mici medii se vor atinge în diminețile zilelor de 23 și 24 septembrie, când vor fi de 6…7 grade, iar cele mai ridicate în jurul datei de 21 septembrie, când media se va situa în jurul valorii de 12 grade. Zilele cu ploaie vor fi puține, îndeosebi la începutul intervalului de prognoză și spre sfârșitul acestuia.

În Oltenia, media temperaturilor maxime va fi în scădere accentuată, de la 24 de grade în prima zi, până la 16 grade în ziua de 22 septembrie. În zilele următoare se va încălzi, astfel că, în jurul datei de 27 septembrie, maximele termice vor atinge în medie 23…25 de grade. În ultimele zile de prognoză se va răcori. Media minimelor termice va scădea de la 11 grade în prima dimineață până la 6 grade în datele de 23 și 24 septembrie, apoi vor crește, iar între 27 și 29 septembrie se vor situa între 11 și 13 grade. Primele zile ale lunii octombrie vor fi cu medii în jurul a 9 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, șansele de ploaie fiind în creştere în primele și în ultimele zile de prognoză.

Posibile ninsori slabe la munte

Vremea va fi rece până în data de 24 septembrie; media maximelor termice va fi cuprinsă între 4 și 10 grade, iar a minimelor între -2 și 3 grade. Va urma o încălzire de aproximativ 4…5 grade până în jurul datei de 28 septembrie, apoi nu vor mai fi variații termice semnificative. Pe alocuri vor fi precipitații aproape în fiecare zi. Va ploua, dar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1500, trecător vor fi posibile și ninsori slabe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Ștevia poate fi delicioasă. Secretele unei mâncări bune de post
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Rose Hanbury, presupusa amantă a prințului William, rupe tăcerea pentru prima dată despre infidelitate
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Un fizician susține că Universul nu are nevoie de materie întunecată pentru a exista