ANM: Vremea este în răcire accentuată în toată țara. În Capitală, de Florii, temperaturile scad cu peste 15 grade

ANM: Vremea este în răcire accentuată în toată țara. În Capitală, de Florii, temperaturile scad cu peste 15 grade
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 16/04/2022, 13:03
Actualizat: 16/04/2022, 13:08

Până luni dimineața, ora 10:00, vor fi intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte și vreme în răcire accentuată, arată informarea transmisă sâmbătă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Locuitorii Capitalei trebuie să se aștepte de Florii la temperatori cu mult sub mediile multianuale.

Vremea se va răci în toată țara, de sâmbătă, ora 12:00, până luni dimineața, ora 10:00, potrivit meteorologilor ANM, iar la începutul săptămânii viitoare vremea se va menține deosebit de rece și va continua să ningă, în special la munte.

În intervalul menționat, local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45 – 55 km/h, iar izolat peste 60 km/h.

Potrivit informării ANM, va ploua în toate regiunile și pe arii restrânse, în sudul și sud-estul țării, se vor acumula cantități de peste 15 – 20 l/mp, iar pe parcursul zilei de sâmbătă vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică.

Un nou de zăpadă

Se va depune un strat nou de zăpadă la munte, unde treptat vor predomina ninsorile, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăși 65 – 70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Temparaturile vor fi în scădere semnificativă, astfel că duminică vremea va fi deosebit de rece în toată țara.

La fel și în Capitală, temperaturile scad cu peste 15 grade de sâmbătă până duminică, potrivit prognozei speciale pentru București.

Astfel, de sâmbătă, ora 12:00, până duminică, ora 9:00, vremea se va menține caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări din orele serii și pe parcursul nopții, când temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea, când la rafală se vor atinge viteze de 40 – 45 km/h.

Temperatura maximă va fi de 22 – 24 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade.

De duminică, ora 9, până luni, ora 10, vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă, astfel că valorile termice diurne se vor situa cu mult sub mediile multianuale, precizează ANM.

Potrivit meteorologilor, cerul va fi noros și va ploua în cea mai mare parte a intervalului, vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în general de 45…50 km/h.

Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.