ATENȚIE! Un nou cod roșu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Ce zone vor fi afectate

Redactor:
Alisa Ioana
ATENȚIE! Un nou cod roșu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Ce zone vor fi afectate
ATENȚIE! Un nou cod roșu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Ce zone vor fi afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, două avertizări cod roşu de ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru mai multe localităţi din judeţele Alba şi Cluj.

Până la ora 17:30, va fi cod roşu de furtună în judeţul Alba, în localităţile: Ocna Mureş, Unirea, Lunca Mureşului, Mirăslău, Fărău, Noşlac şi Hopârta.

Se vor semnala ploi torenţiale ce vor totaliza 40…50 l/mp, grindină de medii dimensiuni şi vijelie puternică.

În zona avertizată s-au cumulat, în ultima oră aproximativ 40 l/mp.

„Până la acest moment nu am fost solicitaţi prin apeluri 112 cu privire la inundaţii sau alte situaţii de urgenţă produse pe raza judeţului Alba, ca urmare a avertizărilor meteo cod roşu”, spun cei de la ISU Alba.

În judeţul Cluj sunt vizate: Turda, Câmpia Turzii, Viişoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Călăraşi, Sănduleşti şi Ploscoş, până la ora 17.00.

Se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula local 40…50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii şi mari, vijelie puternică

Totodată, mai multe localităţi din judeţele Cluj, Mureş şi Sibiu se află sub avertizări imediate de vreme rea.

Cod Galben și Cod Portocaliu în mai multe județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu valabile în intervalul 26 iunie ora 10.30 – 26 iunie ora 21.

Avertizările ANM vizează cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată.
Astfel, în județele Alba și Hunedoara, precum și în zona de munte a județelor Sălaj, Bihor, Cluj, Sibiu și Gorj vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Citește continuarea…

Inchide