Avertizare meteo: 22 de județe sunt sub cod galben de ploi

Avertizare meteo: 22 de județe sunt sub cod galben de ploi
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 08/06/2021, 11:28

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți o avertizare meteo de tip cod galben de ploi, valabilă până la ora 21.

Avertizarea meteo vizează 22 de județe din țară, iar ANM atrage atenția că în întreaga țară vor exista manifestări de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

Această avertizare meteo este valabilă pentru județele Suceava, Mureş, Harghita, Neamţ, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

Avertizare meteo: Cantități de apă de 40 de litri pe metru pătrat

În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi şi în restul Munteniei, precum şi în Dobrogea şi Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp, avertizează meteorologii.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârşitul săptămânii.

Progoză specială pentru Capitală

Meteorologii anunţă că, începând de marţi şi până joi seară, vremea în Bucureşti va fi normală termic, însă serile uşor instabilă, cu furtuni.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o prognoză specială pentru intervalul marţi ora 12.00 – joi ora 23.00, pentru Bucureşti.

Vremea va fi normală din punct de vedere termic, dar uşor instabilă.

Îndeosebi în cursul după-amiezelor şi al serilor de marţi, miercuri şi joi (8, 9 şi 10 iunie) vor fi perioade cu înnorări şi averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime vor fi de 24…26 de grade, iar cele minime de 13…15 grade.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase