COD GALBEN DE NINSOARE. Cum va fi VREMEA în următoarea perioadă UPDATE

COD GALBEN DE NINSOARE. Cum va fi VREMEA în următoarea perioadă UPDATE
Publicat: 25/11/2013, 12:54
Actualizat: 13/01/2020, 12:44

COD GALBEN DE NINSOARE – VREMEA. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben. Vremea va fi caracterizată de răcire accentuată, ninsori și intensificări ale vântului pentru perioada 25 noiembrie, ora 02:00 – 28 noiembrie, ora 08:00.

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, iar temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei. Mai mult, minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scăzute valori, în jurul a -10 grade Celsius în estul Transilvaniei.

În a doua parte a nopții de duminică spre luni și în cursul zilei de luni 25 noiembrie, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în toate masivele montane, iar pe parcursul zilei de luni și în regiunile vestice, nordice și centrale.

În Carpații Meridionali și Orientali, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20 l/mp. La munte și trecător în nordul Moldovei viteza vântului va depăși 70…80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, cu precădere în cele estice și sud-estice, unde vântul va avea viteze de 55-65 km/h.

La munte, după 24 noiembrie și până la sfârșitul lunii, maximele diurne vor scădea semnificativ, ajungând la valori medii de -2 grade, iar minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situându-se, în medie, în jurul valorii de -6 grade Celsius. După 25 noiembrie se vor semnala lapovițe și ninsori.

VREMEA UPDATE.Luni, 25 noiembrie, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți mai ales în jumătatea de nord-vest a țării. În regiunile vestice, nordice și centrale cerul va fi mai mult noros, iar precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Izolat, mai ales în zona Carpaților Orientali, cantitățile de apă mai pot depăși 15 l/mp. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și doar pe arii restrânse, mai ales noaptea, vor fi ploi și trecător lapoviță. La munte și trecător în nordul Moldovei viteza vântului la rafală va depăși 70-80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, cu precădere în cele estice și sud-estice, unde se vor atinge 55-65 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade.

VREMEA pe regiuni

ÎnMuntenia, temperaturile se vor menține mai ridicate decât în restul regiunilor. În intervalul 24 – 26 noiembrie sunt așteptate ploi pe arii extinse, mai însemnate cantitativ îndeosebi în zona subcarpatică. În rest, doar izolat sunt posibile ploi slabe sau burnițe.

Începând cu data de 24 noiembrie vremea va intra într-un proces de răcire înOltenia, iar la sfârșitul lunii valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât normele climatologice ale perioadei, cu maxime în jurul valorii de 4 grade și minime ușor negative. Trecător, va ploua slab sau va burnița.

În Transilvania, vremea se va răci accentuat, astfel că, la sfârșitul lunii, maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 2 grade, în timp ce minimele vor fi negative, de aproximativ -5, normale pentru această dată. Zilnic sunt posibile precipitații slabe, la început sub formă de ploaie, iar din 26 noiembrie crește probabilitatea pentru lapovițe și fulguieli, cu precădere în zona subcarpatică și în depresiuni.

ÎnMoldova, între 24 și 26 noiembrie vremea se va răci accentuat, până la valori diurne de 4 grade, apoi temperaturile vor continua să scadă ușor, până la 2 grade Celsius la sfârșitul lunii.

Regimul termic va marca o scădere treptată înMoldova,astfel că la sfârșitul lunii noiembrie sunt așteptate valori medii diurne de 5…6 grade și temperaturi nocturne în jurul a 0 grade, vremea redevenind normală din punct de vedere termic. Va ploua slab sau va burnița, iar între 24 și 27 noiembrie crește probabilitatea pentru ploi pe arii extinse.

ÎnBanatse vor înregistra ploi însemnate cantitativ. Pe 27 și 28 noiembrie sunt sunt posibile precipitații slabe mixte. În Crișana, vremea se va răci accentuat în intervalul 24 – 26 noiembrie, când valorile termice vor scădea cu aproximativ 6 grade, iar în fiecare zi sunt posibile ploi slabe. La sfârșitul lunii, ploile, slabe cantitativ, se vor transforma trecător în lapovițe și ninsori.

Începând cu data de 25 noiembrie și până la sfârșitul lunii, valorile termice vor marca o scădere semnificativă, de aproximativ 8 grade, în Maramureș. Astfel, în data de 30 noiembrie, mediile maximelor vor fi de 3 grade, iar în timpul nopții temperaturile vor coborî sub 0 grade, spre -4 grade Celsius. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică...
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce...
DIETA-MINUNE a Nicoletei Luciu | Așa a slăbit rapid 35 de kilograme. Arată de milioane...
20 de judeţe intră de la 10.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vreme...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină până joi dimineață. Sunt vizate 20 de județe
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
O persoană a murit după ce avionul Londra-Singapore s-a confruntat cu turbulenţe
Împăratul CRUD care a ordonat ca SOȚIA să-i fie FIARTĂ de vie!
NOUL ORDIN de la Uniunea Europeană. Va fi OBLIGATORIU și în România
Informații de ultimă oră despre Kate Middleton. Anunțul făcut de Palat
„Suflete pereche, zic eu”. Jador, fermecat de frumusețea unei tinere din Corbu. „Viitoarea mea soție”....
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Răstunare de situației în cazul lui Vlad Pascu! Dosarul 2 Mai se reia de la...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Ceva ciudat se întâmplă cu „magnetocoada” Pământului
×