Cod galben de viscol şi vânt, până sâmbătă dimineața. Zonele vizate

Cod galben de viscol şi vânt, până sâmbătă dimineața. Zonele vizate
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Publicat: 28/01/2022, 11:15
Actualizat: 28/01/2022, 11:17

Meteorologii au emis, vineri dimineata, o avertizare cod galben de viscol şi vânt, valabilă până sâmbătă dimineața, la ora 10.00. Sunt vizate 21 de județe și zona montană.

La munte, în special la altitudini de peste 1.700 metri, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, zăpada troienită și vizibilitatea redusă.

Județele vizate de avertizarea ANM sunt: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna, Buzău, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Caraș Severin, Hunedoara, Alba și Cluj.

Vineri, pe arii restrânse, intensificări ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Oltenia, cu viteze de 45…55 km/h.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (29/30 ianuarie), vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi la munte, unde va fi viscol, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase