Coduri galbene și portocalii de ninsoare în vigoare: inundații, copaci doborâți și mii de familii fără curent electric

Coduri galbene și portocalii de ninsoare în vigoare: inundații, copaci doborâți și mii de familii fără curent electric
Publicat: 28/11/2017, 12:13
Actualizat: 26/03/2019, 11:19

Poliția Română a transmis, marți dimineața, că până la această oră în județele aflate sub avertizarea meteorologică (cod galben și portocaliu) nu sunt semnalate probleme de fluență și nu sunt instituite restricții de viteză sau de tonaj.

În ceea ce privește județul Prahova, pe DN1A Cheia – Brașov, pe suprafața carosabilă este un strat subțire de zăpadă, de circa un centimetru, și se acționază cu patru utilaje.

Traficul feroviar pe magistrala de cale ferată 400 Brașov – Târgu Mureș a fost reluat după ce a fost întrerupt din cauza unui copac căzut pe linia de cale ferată.

De luni seara, județele Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș sunt sub atenționare cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă și intensificări ale vântului la munte.

Potrivit ANM, în zona de munte a celor șapte județe, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55-70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Codul portocaliu expiră marți, la ora 16.00.

Curți inundate, copaci doborâți și localități fără curent electric, din cauza vremii

Curți inundate, copaci doborâți pe căi de transport rutiere sau feroviare, dar și localități care au rămas fără curent electric, în ultimele 24 de ore, în județele care sunt sub atenționare meteorologică de vreme rea. Peste 3.500 de pompieri au acționat, potrivit IGSU.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis, marți dimineața, că în ultimele 24 de ore, peste 3500 de pompieri din județele vizate de avertizările meteorologice au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de ploile abundente, intensificări ale vântului și ninsori.

„În urma ploilor abundente, pompierii dâmbovițeni au acționat pentru evacuarea apei din două curți inundate, iar în județul Călărași pentru evacuarea apei dintr-o curte. De asemenea, în mai multe județe s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 15 arbori căzuți pe căile de transport rutiere sau feroviare. Pe fondul ninsorilor, în județul Prahova, pe ruta Târgoviște-Sinaia, autoritățile locale au intervenit pentru deblocarea a 3 autocamioane rămase înzăpezite în zona cotei 1.000. Totodată, în județul Dâmbovița, între cabana Dichiu și cabana Piatra Arsă, s-a intervenit pentru preluarea a două persoane a căror autovehicul s-a defectat. Acestea au fost transportate în siguranță de către jandarmii montani la cabana Dichiu”, potrivit IGSU.

Marți dimineața, în 33 localități din județele Buzău, Harghita, Sibiu, Suceava și Vâlcea se înregistrează avarii la rețeaua electrică, iar echipe tehnice se află în teren pentru remedierea situației.

La această oră nu sunt persoane blocate, evacuate sau rănite din cauza manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, a transmis IGSU.

Vremea nefavorabilă din această perioadă a produs efecte în 10 localități din 7 județe, respectiv Brașov, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Prahova, Mureș și Sibiu.

Aproape 3.000 de familii din Mureș au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș, maior Cristian Virag, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că aproape 3.000 de familii au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii și a unor copaci care au căzut pe liniile electrice.

Astfel, la Sovata sunt afectate 296 de gospodării, iar în zona Fântânele 729 de consumatori. De asemenea, alte 1.809 de familii din cinci localități de pe linia electrică aeriană Șardu Nirajului – Miercurea Niraj, unde 18 puncte de transformare au fost afectate, au rămas fără energie electrică.

Mai multe echipe ale distribuitorului de energie electrică se află în teren și încearcă remedierea defecțiunilor.

Totodată, potrivit lui Virag, circulația trenurilor pe tronsonul CFR Deda-Toplița s-a reluat la ora 6.40, după ce a fost blocată mai bine de două ore.

„A fost blocat circulația pe tronsonul respectiv începând cu ora 4.00 din cauza căderii unor copaci pe linia curentă. S-a intervenit cu echipe CFR pentru îndepărtarea copacilor. Au fost oprite trei trenuri de călători în stațiile din apropiere”, potrivit lui Virag.

Județul Mureș se află sub avertizare cod galben, fiind semnalate ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă și vânt puternic la munte.

Și în Argeș peste 1000 de familii au rămas fără electricitate

Potrivit ISU Argeș, cinci linii de electricitate erau afectate, marți, de vremea rea.

Este vorba de 1.114 gospodării din Nucșoara, Arefu, Stâlpeni, Mioarele și Poienari Muscel care nu au curent electric.

„Liniile de electricitate au înregistrat avarii din cauza viscolului, a zăpezii sau a ploii, nordul județului fiind sub cod portocaliu de vreme rea”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, Mădălina Epure.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția