Cum va fi vremea în decembrie. ANM anunță o schimbare radicală a temperaturilor

Cum va fi vremea în decembrie. ANM anunță o schimbare radicală a temperaturilor
Cum va fi vremea / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 29/11/2022, 10:55

Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în luna decembrie. ANM prognozează temperaturi în creștere și o încălzire substanțială în unele zonele din țară.

Încălzirea vremii va aduce temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit, transmite ANM.

Vremea se încălzește

Abia la sfârșitul anului valorile termice se vor apropia de normalul perioadei. Precipitații excedentare se anunță în prima săptămână de prognoză și în săptămâna 12-19 decembrie.

Săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sudestice, dar și deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 5 – 12 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile nord-estice, dar și mai ridicate în vest, nord-vest și centru, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 12 – 19 decembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și local în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Regimul pluvioemtric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Săptămâna 19 – 26 decembrie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase