HARTĂ | Jumătate din țară, sub avertizare Cod galben de vijelii și averse torențiale / Cum va fi vremea în București

HARTĂ | Jumătate din țară, sub avertizare Cod galben de vijelii și averse torențiale / Cum va fi vremea în București
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 10/07/2022, 11:20
Actualizat: 10/07/2022, 11:22

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben ploi și vijelii, valabil în 26 de județe din România. De asemenea, meteorologii au anunțat cum va fi vremea în București. Ei prognozează că termometrele vor indica până la 29 de grade Celsius în Capitală.

Avertizarea este valabilă duminică în intervalul orar 13.00-23.00. În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local, mai ales la deal, în Muntenia, Moldova și Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în sudul și sud-estul teritoriului, precizează meteorologii.

Cod galben de vijelii și averse torențiale în jumătate de țară /  Sursa foto: ANM
Cod galben de vijelii și averse torențiale în jumătate de țară /
Sursa foto: ANM

Temperaturi de 29 de grade Celsius în București

Duminică, în București, vor fi averse și intensificări ale vântului, a anunțat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi perioade cu averse (3…5 l/mp, izolat posibil peste 10 l/mp), descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult