Marea Britanie va avea cea mai fierbinte zi din istorie. Temperaturile vor ajunge marți până la 42 de grade Celsius

Marea Britanie va avea cea mai fierbinte zi din istorie. Temperaturile vor ajunge marți până la 42 de grade Celsius
Marea Britanie va avea cea mai fierbinte zi din istorie. Temperaturile vor ajunge marți până la 42 de grade Celsius / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 19/07/2022, 08:10

Marea Britanie va avea cea mai fierbinte zi din istorie, iar meteorologii anunță că temperaturile vor ajunge marți până la 42 de grade Celsius.

Cea mai înaltă temperatură din această vară, de 38,1 C, a fost atinsă luni în Suffolk, puțin sub recordul stabilit în Marea Britanie, în 2019, de 38,7 C. Țara Galilor a înregistrat, luni, cea mai fierbinte zi din istorie, termometrele indicând 37,1 C.

Met Office a emis o avertizare roșie de căldură extremă care acoperă o mare parte din centrul, nordul și sud-estul Angliei.

Cel puțin patru persoane s-au înecat după ce au încercat să scape de căldura și au intrat în râuri și lacuri.

Mai multe companii de transporturi au recomandat oamenilor să evite călătoriile și au existat, de asemenea, avertismente de presiune asupra spitalelor și serviciilor de ambulanță, scrie BBC.

Cod roșu de caniculă în România! ANM avertizează că temperaturile vor depăși recordurile absolute
Sursa foto: Shutterstock

O mare parte din Europa și Africa de Nord se confruntă cu temperaturi extreme

Luni s-au închis mai multe școli, în ciuda recomandărilor guvernamentale împotriva acestui lucru.

Companiile de apă din sudul și estul Angliei au avertizat că o creștere a cererii va duce la o presiune scăzută – și chiar la întreruperea furnizării – pentru unele gospodării.

Luni a fost pentru prima dată în istorie când Met Office (instituția de meteorologie din UK) a emis un avertisment roșu.

Acesta indică faptul că sunt așteptate efecte adverse pe scară largă asupra sănătății, care nu se limitează la cei deja vulnerabili la căldură extremă, și că „vor fi necesare schimbări substanțiale în practicile de lucru și rutinele zilnice”.

O mare parte din Europa și Africa de Nord se confruntă, de asemenea, cu căldură extremă, cu incendii de vegetație izbucnite în Franța, Spania, Portugalia, Grecia și Maroc.

Autoritățile din Franța au spus că temperaturile ar putea atinge niveluri record în 15 regiuni din sud-vest, mii de oameni fiind deja forțați să își părăsească locuințele.

Peste 1.000 de decese au fost atribuite căldurii din Spania și Portugalia din ultimele zile.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult