Meteo. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Meteo. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion
Publicat: 07/12/2021, 09:30

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în perioada 6 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022. Astfel, în primele e două săptămâni va fi mai cald decât în mod normal, după care vremea se răceşte. La munte va fi mai frig decât de obicei, în rest temperaturile vor fi normale perioadei.

Săptămâna 6 – 13 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în sud-est. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Săptămâna 13 – 20 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregi ţări, dar
mai ales în regiunile vestice şi la munte.

Săptămâna 20 – 27 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval.Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice.

Săptămâna 27 decembrie – 3 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această săptămână în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase