Meteorologii ANM anunță o schimbare radicală a vremii în România. Când se întoarce frigul

Meteorologii ANM anunță o schimbare radicală a vremii în România. Când se întoarce frigul
Fotografie cu caracter ilustrativ
Publicat: 25/12/2023, 11:38

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis luni, 25 decembrie, prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni (25 decembrie – 7 ianuarie).

Astfel, potrivit meteorologilor, vremea se va menține caldă pentru această perioadă până la finalul anului, deși vor apărea și ploi slabe în regiunile de vest și nord-vest ale țării.

ANM: Vremea se răcește

După Anul Nou, însă, vremea va începe să se răcească, temperaturile apropiindu-se de valorile caracteristice perioadei.

Începând cu 30 decembrie, vremea se va răci, așadar. De asemenea, va crește probabilitatea apariției precipitațiilor. De asemenea, în cursul dimineților și nopților, în zonele cu altitudine joasă, ar putea să apară ceața.

Vremea în Banat

În prima săptămână din interval valorile termice se vor situa cu mult peste ceea ce ar trebui să se înregistreze la finalul lunii decembrie. Vor fi mici oscilații de la o zi la alta și se vor înregistra maxime, în medie, de 12…14 grade și minime de 2…4 grade. Din a doua săptămână, temperaturile mai scad, dar vor continua să fie mai mari decât normele specifice perioadei, urmând ca spre finalul intervalului să se apropie de acestea. Astfel vor fi maxime, în medie, la nivelul întregii regiuni, de 4…8 grade și minime de 0…3 grade. Vor fi precipitații în prima zi a intervalului, apoi va crește din nou probabilitatea de apariție a acestora începând din 30 decembrie.

Vremea în Crișana

În prima săptămână din interval, valorile termice vor avea oscilații de la o zi la alta, dar se vor menține mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Astfel, media maximelor, la nivelul întregii regiuni, va fi de 9…11 grade, iar a minimelor de 2…4 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni din interval, chiar din 31 decembrie, temperaturile vor mai scădea, dar se vor situa în continuare peste norme, urmând ca spre sfârșitul intervalului să se apropie treptat de ceea ce ar trebui să se înregistreze în prima decadă a lunii ianuarie. Vor fi posibile precipitații în primele două zile din interval, iar din 29 decembrie, până la finalul intervalului, vor crește din nou condițiile de apariție a precipitațiilor.

Prognoza pentru Transilvania

Valorile termice, în special cele diurne, se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei, în prima săptămână din interval. Temperaturile vor avea mici oscilații de la o zi la alta și se vor înregistra maxime, în medie, la nivelul întregii regiuni, de 8…10 grade și minime de -1…0 grade. Apoi, din a doua săptămână a intervalului, până la finalul acesteia, temperaturile vor scădea treptat și vor fi maxime între 2 și 5 grade și minime de -3…-1 grad. În primele două zile din interval vor fi posibile precipitații slabe și din nou începând din 1 ianuarie.

Vremea în Moldova

Vremea va fi deosebit de caldă până în data de 2 ianuarie, chiar dacă vor fi ușoare variații termice de la o zi la cealaltă, astfel că temperaturile maxime vor avea medii între 8 și 14 grade, iar cele minime între 2 și 6 grade, apoi va intra într-un proces de răcire ce va conduce la valori, mediate regional, diurne de 4 grade și nocturne de -2 grade. În prima săptămână de prognoză precipitațiile se vor semnala cu totul izolat, dar există probabilitatea extinderii acestora după data de 1 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

Valorile termice se vor situa în general cu mult peste mediile multianuale până în data de 1 ianuarie, astfel că maximele vor avea medii între 10 și 16 grade, iar minimele între 2 și 8 grade. Ulterior, vremea va marca un proces de răcire treptată, astfel că regimul termic diurn, mediat regional, se va situa între 6 și 8 grade, iar cel nocturn între 0 și 2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere din a doua săptămână de prognoză, iar până atunci acestea vor apărea trecător și izolat.

Vremea în Muntenia

La începutul intervalului de prognoză vremea va fi deosebit de caldă, apoi, deși valorile termice vor scădea ușor, se vor situa în continuare peste mediile caracteristice perioadei, astfel că, până în data de 1 ianuarie, maximele vor avea medii între 12 și 16 grade, iar minimele între 0 și 4 grade. După aceea se va răci treptat, iar regimul termic diurn va ajunge la 6 grade, mediat regional, și cel nocturn la -2 grade. Precipitațiile vor fi foarte puține în prima săptămână de prognoză, apoi se vor extinde în toată regiunea și se vor intensifica.

Prognoza pentru Oltenia

Între 25 și 30 decembrie vremea va fi deosebit de caldă, deși valorile termice vor avea variații ușoare de la o zi la cealaltă și se vor situa, mediat regional, la maxime între 12 și 16 grade și minime între 0 și 4 grade. În intervalul următor se va răci treptat, astfel că mediile valorilor diurne vor ajunge la 6 grade și ale celor nocturne la -2 grade. Precipitații se vor semnala cu o probabilitate mai mare din data de 2 ianuarie.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?