O parte din România, afectată de furtuni și grindină. Când scăpăm de vremea rea / Prognoza ANM pentru următoarele zile

O parte din România, afectată de furtuni și grindină. Când scăpăm de vremea rea / Prognoza ANM pentru următoarele zile
Sursa Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 10/06/2023, 11:08

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă în regiunile intracarpatice și la munte, unde mai ales în a doua parte a zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și cu totul izolat grindină.

„Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și cu o probabilitate mai ridicată în Oltenia și nordul Moldovei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 31 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Muntenia și Moldova, iar cele minime se vor încadra între 8 grade Celsius în depresiunile Carpaților Orientali și 19 grade Celsius pe litoral”, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Meteorologii anunţă temperaturi de până la 31 grade Celsius în Capitală

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru București, iar temperatura va ajunge la 31 de grade Celsius. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu rafale de 30…40 km/h după-amiaza şi seara.

În intervalul sâmbătă ora 10.00 – ora 23.00, vremea în Capitală va fi caldă şi frumoasă.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat (trecător cu rafale de 30…40 km/h după-amiaza şi seara).

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade.

Duminică, temperaturile maxime mai scăzute față de sâmbătă în nord și nord-est

Duminică, 11 iunie, tot vreme capricioasă anunță meteorologii. Conform prognozei, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată în jumătatea de nord a Moldovei, în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat și Oltenia, unde mai ales în a doua parte a zilei și noaptea vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse torențiale și descărcări electrice. Va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 40-50 l/mp.

În celelalte regiuni vremea se va menține caldă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse îndeosebi în orele serii. Vântul va avea intensificări asociate ploilor, izolat vor fi și vijelii (rafale în general de 55-65 km/h), iar mai ales în a doua parte a intervalului se va intensifica temporar în est, sud-est și în extremitatea de vest. Temperaturile maxime mai scăzute față de ziua precedentă în nord și nord-est se vor încadra în general între 21 și 31 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade Celsius.

Vremea în Capitală duminică

În Capitală, spre seară vor fi înnorări și condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă va fi de 30 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 15 și 17 grade Celsius.

Vreme rece pentru data din calendar

Luni, 12 iunie, vremea va fi în general instabilă și va deveni răcoroasă în majoritatea regiunilor, chiar rece pentru a doua decadă a lunii iunie în nordul țării și în zonele deluroase din vest-sud-vest.

Înnorările vor fi accentuate și va ploua pe arii extinse în Oltenia, Transilvania, sudul Banatului și vestul Munteniei, precum și în zona de munte unde se vor acumula cantități de apă importante, în medie de 25-35 l/mp și pe arii restrânse peste 40-50 l/mp.

În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, ploile se vor semnala local și în cantități în general moderate (cu probabilitate mai mare în sud-estul și nord vestul teritoriului), conform Adevărul.

Vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice și izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-estul țării și în extremitatea de vest, dar de scurtă durată, asociate averselor și în partea central-sudică a teritoriului. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară în toată țara, se vor încadra între 15 grade Celsius în nordul Moldovei și în Maramureș și 27 grade Celesius, izolat în Muntenia și vestul Dobrogei. Minimele termice vor fi cuprinse între 9 și 18 grade Celsius.

În București vor fi înnorări, mai accentuate după orele amiezii, se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice și se pot acumula cantități de apă moderate. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, în scădere față de zilele precedente, va fi de 26 grade Celsius, iar cea minimă nu va depăși 14 grade Celsius.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ