Ploaia face ravagii în Capitală. Au fost semnalate mai multe inundații, inclusiv în curtea Spitalului „Sfântul Ioan”, iar mai multe tramvaie au rămas blocate – VIDEO

Publicat: 11/06/2021, 20:52

Ploaia și grindina au făcut ravagii în București în cursul serii de vineri, anumite străzi fiind pline de apă iar în anumite zone au căzut și copaci. Pompierii au fost nevoiți să intervină în mai multe locuri și clădiri unde au fost semnalate inundații. 

Cetățenii au fost informați de vremea severă și prin intermediul sistemului RO-ALERT, fiind în vigoare, în intervalul 18:00 – 19:00 o avertizare de cod portocaliu care vizează fenomene precum averse însemnate și descărcări electrice.

„Avertizare meteo Cod Portocaliu – averse însemnate, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Perioada de manifestare 11.06.2021, între orele 18:10 – 19:00. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Urmați instrucțiunile autorităților. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU, IGSU și ANM pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”, este mesajul transmis prin sistemul RO-ALERT.

În mai multe zone din București a plouat torențial ia străzile s-au umplut de apă, în anumite zone, depășea 10 de centimetri în anumite zone.

Pompierii au intervenit în mai multe zone din cauza inundațiilor și a copacilor căzuți

De asemenea, în zona Camil Ressu mai multe tramvaie au rămas blocate din cauza apei acumulate pe carosabil.

În București au fost înregistrate nouă cazuri de intervenție:

  • cinci acumulări de apă în subsolul clădirilor, curților sau carosabil;
  • patru copaci căzuți pe carosabil.

Autoritățile informează faptul că nu au fost înregistrate victime.

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru inundații pe strada Nucului, în curtea spitalului „Sfântul Ioan”, pe strada Mărului, dar și pe Calea Văcărești, în zona podului Mihai Bracu, din cauza acumulării de apă pe carosabil.

Totodată, au căzut copaci în zonele Bulevardul Kiseleff, strada Govora, Strada Slăvești, Aleea Barajul Lotru și Strada Radu Beller.

Ploaia face ravagii în Capitală. Au fost semnalate mai multe inundații, inclusiv în curtea Spitalului „Sfântul Ioan”, iar mai multe tramvaie au rămas blocate - VIDEO
Mai multe tramvaie au fost blocate din cauza acumulării de apă

Cod galben de instabilitate atmosferică în 29 de județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri pentru intervalul 11 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 22:00, o avertizare tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabil pentru 29 de județe, printre care și București.

De asemenea, ANM informează că temperaturile maxime în Capitală vor ajunge la 27 de grade în următoarele patru zile. Cu toate acestea, meteorologii spun că nu scăpăm de ploi, care vor avea caracter torenţial. Cantităţile de apă pot depăşi 15-20 de l/mp, conform prognozei speciale pentru Bucureşti.

Potrivit meteorologilor, îndeosebi în cursul după-amiezelor vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 5 – 10 l/mp şi, izolat, posibil peste 15 – 20 l/mp.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase