PROGNOZA METEO, 31 martie 2020 | Vremea se schimbă radical. Cod galben de ninsori și vânt puternic

PROGNOZA METEO, 31 martie 2020 | Vremea se schimbă radical. Cod galben de ninsori și vânt puternic
ANM, prognoză specială pentru Capitală! Cum va fi vremea până miercuri
Publicat: 30/03/2020, 21:13
Actualizat: 30/03/2020, 21:16

Meteorologii au emis o atenţionare Cod Galben de ninsori moderate cantitativ, valabilă începând de luni seara până miercuri dimineaţa, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului. Codul Galben este valabil de luni, de la ora 22.00, până miercuri, la ora 10.00.

Fenomenele vizate sunt: ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă.

„În intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent. În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 65…75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, în special pe parcursul nopţii de luni spre marţi (30/31 martie)”, potrivit meteorologilor.

Totodată, a fost emisă şi o informare meteorologică de vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului şi brumă, valabilă de luni, de la ora 22.00, până joi, la ora 10.00.

„Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an, pe parcursul zilelor de 31 martie şi 1 aprilie cu precădere în sudul ţării, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzaţia de frig. În timpul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade şi se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi şi în cea sudică. Din noaptea de luni spre marţi (30/31 martie) până în dimineaţa de miercuri (01 aprilie), aria precipitaţiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţării, unde se va depune strat de zăpadă. În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Vântul va prezenta local şi temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60…70 km/h în zona montană înaltă şi cu rafale de 50…60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral.

De altfel, urmează și o noapte foarte rece, cu temperaturi cuprinse între -8 grade în nord-vest şi 6 grade pe litoral. La munte şi prin Transilvania se depune strat nou de zăpadă, iar în Moldova, prin Muntenia, Dobrogea şi nordul Olteniei vor fi precipitaţii mixte. Vântul prinde putere în cam toată ţara.

Așadar, marți, o să fie foarte rece pentru final de martie, astfel că maximele pornesc de la zero grade şi se opresc 9 grade Celsius.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul Transilvaniei şi al Banatului, nord-vestul Munteniei şi în vestul şi nordul Olteniei va ninge şi se va depune strat de zăpadă, local, consistent.

Lapoviţă o să fie si în regiunile sud-estice, iar vântul intens o să viscolească ninsoare la munte, iar prin sud-est o să aplifice senzaţia de frig.

Prognoza pentru Bucureşti

La noapte e posibil să existe și câțiva fulgi de zăpadă printre picăturile de ploaie, vântul prinde putere şi dimineață nu vor fi mai mult de 4 grade Celsius.

Marți va fi o zi rece, ca de iarnă, cu nori și precipitaţii mixte, slabe. Vântul va prinde putere, iar la amiază nu vor fi mai mult de 5 grade Celsius.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer