Prognoza meteo până în 5 octombrie. Cum va fi vremea

Prognoza meteo până în 5 octombrie. Cum va fi vremea
Publicat: 22/09/2014, 15:13

Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 22 septembrie – 5 octombrie, în Banat, temperaturile vor scădea accentuat în perioada 23-26 septembrie, astfel că vremea va fi rece, cu maxime, în medie, de 15-16 grade și minime între 5 si 8 grade. Din 28 septembrie, temperaturile vor crește pâna la valori medii de 18-20 de grade în timpul zilei și în jur de 8 grade noaptea, apoi se vor menține relativ staționare. Ploi slabe sunt posibile până sfârșitul intervalului de prognoză, cu o probabilitate mai mare în jurul datelor de 25, 26 și 30 septembrie.

Și în Crișana, vremea se va răci cu aproximativ 6 grade până în 24 septembrie, când temperaturile în timpul zilei se vor situa, în medie, în jurul a 14 grade, iar noaptea vor fi doar 4 grade. Până la sfârșitul lunii septembrie, vremea se va încălzi ușor, iar apoi temperaturile se vor menține constante, dar sub cele normale pentru perioada respectivă. La capitolul precipitații, meteorologii anticipează că în jurul datelor de 25, 26 și 30 septembrie va ploua se pot semnala pe arii relativ extinse.

În Transilvania, vremea se răcește brusc în zilele următoare, cu 8-10 grade. Din 27 septembrie însă, se va încălzi ușor, iar la sfârșitul intervalului de prognoza mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 16 grade. Mediile minimelor vor avea aceeași evoluție, cu valorile cele mai scăzute, de 1-2 grade, în jurul datei de 25 septembrie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul celor doua săptămâni de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai însemnate cantitativ în 23 septembrie și, posibil, în 26 și 30 septembrie.

Vremea se răcește și în Maramureș, cu temperaturi maxime de 12-14 grade până în 26 septembrie. După această dată, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 18 grade, iar cele minime, în jurul a 6 grade. Probabilitatea de precipitații se menține ridicată în jurul datelor de 22, 26 și 30 septembrie, iar în restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi slabe cantitativ.

În Moldova, de marți, temperaturile vor scădea semnificativ, cu circa 10 grade, ajungând la 15-16 grade. Din 27 septembrie, vremea se va încălzi și în această regiune, temperaturile în timpul zilei urmând să crească spre 18 grade, iar apoi se vor menține la o medie de 16 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 23 septembrie, când și cantitățile de apă vor fi însemnate, în restul intervalului fiind posibile, doar izolat, precipitații slabe.

În Dobrogea, săptămâna aceasta vor fi temperaturi în timpul zilei apropiate de valorile normale ale perioadei, 20-21 de grade. Ulterior, vremea se va răci ușor și treptat, fiind așteptate temperaturi diurne de 17-18 grade. Șansele de ploaie sunt mai ridicate în 23 și 26 septembrie, dar și după 1 octombrie.

Primele zile ale săptămânii aduc, în Muntenia, o răcire a vremii, de la temperaturi medii de 25 grade în timpul zilei la 18 grade. Din 26 septembrie, vremea se va încălzi treptat spre 18-20 de grade, temperaturi ce vor rămâne, ulterior, relativ constante pâna la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de ploaie va fi redusă în aproape toate cele 14 zile, singurele zile cu șanse de precipitații pe arii relativ extinse fiind 23, 26, 27 și 30 septembrie.

În Oltenia, vremea se răcește în intervalul 23-26 septembrie, temperaturile în timpul zilei fiind, în medie, între 15 și 17 grade, sub cele normale ale perioadei. Apoi, vremea se încălzește ușor, spre 18-20 de grade în medie, temperaturi care se vor menține până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. În 23 septembrie, 25, 26 și 27 septembrie, precum și în jurul datei de 30 septembrie, va ploua pe arii extinse. Ploi slabe, izolate, sunt posibile și în restul intervalului, în special în a doua săptămână de prognoză.

La munte, vreme rece în perioada 23-25 septembrie, cu temperaturi de cel mult 6 grade în timpul zilei. Din 27 septembrie, vremea se va încălzi ușor, fiind prognozate temperaturi în jurul a 10 grade. Probabilitatea de precipitații este ridicată până în 5 octombrie, fiind așteptate cantități însemnate de apă în 23 și 26 septembrie.

Prognoza ANM pe două săptămâni este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
BREAKING | Alex Alexandrov, fondatorul companiei Altex, a murit
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Planeta Marte ar fi fost „locuibilă” în trecutul îndepărtat, a descoperit roverul Curiosity al NASA