Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea în perioada 25 ianuarie-7 februarie 2021

Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea în perioada 25 ianuarie-7 februarie 2021
FOTO: Alexandra Pandrea/Gândul
Publicat: 25/01/2021, 17:10
Actualizat: 25/01/2021, 17:14

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni, mai precis în perioada 25 ianuarie – 7 februarie. Vremea se răcește în următoarele zile, apoi temperaturile vor urca. Precipitații sunt așteptate în intervalele 25 – 27 ianuarie și 31 ianuarie – 3 februarie.

Prognoza meteo în Banat, în intervalul 25 ianuarie – 7 februarie

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde spre valori în jurul a 2 grade, iar cea a minimelor spre -4 grade.

Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 8…10 grade, iar cele nocturne spre medii de 2 grade. Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 4 și 6 grade, iar cea a minimelor între -2 și 0 grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datelor de 29 și 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

Prognoza meteo în Crișana, în intervalul 25 ianuarie – 7 februarie

Vremea se va răci în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 1…2 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie).

Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 6…8 grade, iar cea a minimelor până în jurul a 0 grade. Ușoare variații ale regimului de temperatură vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când se estimează o medie a maximelor cuprinsă în general între 2 și 4 grade și una a minimelor între -4 și -2 grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datelor de 29 și 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

Prognoza meteo în Transilvania, în intervalul 25 ianuarie – 7 februarie

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde spre valori în jurul a -1…0 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a minimelor spre -8…-6 grade.

Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 4…6 grade, iar cele nocturne spre medii de -3…-1 grad. Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 2 și 4 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a -5…-4 grade.

Temporar și cu caracter local se vor semnala precipitații slabe, pe tot parcursul intervalului.

Prognoza meteo în Maramureș, în intervalul 25 ianuarie – 7 februarie

Vremea se va răci în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de -1…0 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -6…-5 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie).

Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 4…6 grade, iar cea a minimelor până spre -2…-1 grad. Ușoare variații ale regimului de temperatură vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când se estimează o medie a maximelor cuprinsă în general între 2 și 4 grade și cea a minimelor de -4…-3 grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în 25 ianuarie și în perioada 29 – 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

Prognoza meteo în Moldova, în intervalul 25 ianuarie – 7 februarie

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (în 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie).

Ulterior, la sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 4 grade, iar cele nocturne spre medii de -2…0 grade.

Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 1 și 3 grade, iar cea a minimelor se va situa între -5 și -3 grade.

Local și temporar se vor semnala precipitații slabe îndeosebi în perioada 25 – 27 ianuarie și în intervalul 31 ianuarie – 3 februarie, dar pe spații mai mici și cu caracter trecător și în restul intervalului.

Prognoza meteo în Dobrogea, în intervalul 25 ianuarie – 7 februarie

Vremea va fi caldă în prima zi cu maxime medii de 10…11 grade, apoi se va răci, astfel încât temperaturile diurne vor tinde spre o medie în jurul a 2 grade (în 27 și 28 ianuarie), în timp ce media valorilor termice nocturne va coborî -4…-2 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie).

Ulterior, până în data de 1 februarie, regimul termic va fi în creștere, astfel maximele vor ajunge în medie spre 10 grade, iar minimele spre o medie de 2…4 grade.

Apoi, va urma o nouă tendință de scădere treptată a temperaturilor, cele diurne urmând a se situa la medii de 4…5 grade, iar cele nocturne la medii în jurul a 0 grade.

În perioada 25 – 27 ianuarie se vor semnala precipitații pe arii extinse și local moderate și însemnate cantitativ, iar în restul intervalului, doar trecător și pe spații mai mici vor mai fi precipitații slabe.

Prognoza meteo în Muntenia, în intervalul 25 ianuarie – 7 februarie

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (în 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie).

Ulterior, până în data de 1 februarie vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 8…9 grade, iar cele nocturne spre medii de 0…2 grade.

Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de 4…6 grade și minime în jurul valorii de -2 grade.

Precipitații pe arii relativ extinse și posibil moderate cantitativ vor fi în jurul datei de 26 ianuarie, precum și în perioada 31 ianuarie – 3 februarie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi slabe, trecătoare și pe spații mai mici.

Prognoza meteo în Oltenia, în intervalul 25 ianuarie – 7 februarie

Vremea se va răci ușor în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 2…3 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie).

Ulterior, până în data de 1 februarie, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 7…8 grade, iar cea a minimelor până spre -2…0 grade.

Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de 5…6 grade și minime în jurul valorii de -2 grade.

Precipitații pe arii relativ extinse și posibil moderate cantitativ vor fi în noaptea de 25 spre 26 ianuarie, precum și în perioada 31 ianuarie – 3 februarie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi slabe, trecătoare și pe spații mai mici.

Prognoza meteo la munte, în intervalul 25 ianuarie – 7 februarie

În primele zile ale intervalului vremea se va răci semnificativ, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori în jurul a -8 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -12…-10 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie).

Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va
ajunge până la 0…2 grade, iar cea a minimelor până spre -5…-4 grade.

Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de -2…-1 grad și minime în jurul valorii de -7 grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datei de 29 ianuarie și în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

Vânt puternic în mare parte din țară, cu rafale de până la 70 km/h, până luni seară

Cea mai mare parte a ţării este vizată de o alertă Cod galben de vânt puternic, la munte, luni, până la ora 19.00. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 1.000 km/h. Un alt Cod galben va intra după aceea în vigoare, restrâns la 11 județe.

Astfel, începând de luni ora 10.00 până la ora 19.00, la munte, în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, vor fi intensificări temporare ale vântului cu rafale ce vor atinge și depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h.

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.800 m, rafalele vor depăși 80…100 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Județele vizate sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea, Buzău, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

Prognoza meteo de marți, 26 ianuarie 2021. Vremea va continua să se răcească

Potrivit prognozei meteo de marți, 26 ianuarie 20201, vremea va continua să se răcească, astfel că în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul celor normale perioadei.

Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații. Va ninge, ziua, local la munte și în jumătatea de nord a teritoriului, iar în sud-est vor fi mai ales lapoviță și ploaie, exceptând noaptea când vor predomina ninsorile.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, iar temporar, în prima parte a intervalului în sud-vest, apoi în sud-est, cu viteze mai mari pe litoral, potrivit stirimeteo.com.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 1 și 7 grade Celsius, iar cele minime, vor fi cuprinse, între -6 și 1 grad Celsius.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia