România scapă de Olaf, dar va fi lovită de ciclonul Peter. Cum se schimbă vremea în zilele următoare

România scapă de Olaf, dar va fi lovită de ciclonul Peter. Cum se schimbă vremea în zilele următoare
Publicat: 17/11/2017, 10:28
Actualizat: 26/03/2019, 11:19

„Vremea va fi, în general, închisă în toată țara. Maximele vor fi cuprinse între 4 si 13 grade. Cel mai frig va fi in Moldova, unde vom avea 4, 5 grade. În București vom avea 6,7 grade, cerul va fi noros și temporar o să fie ploaie. Ploi vor fi și în restul țării, ceva mai multe în partea din sud-vest și sud, dar sunt ploi slabe. Numai în partea înaltă de munte avem și lapoviță și ninsori. Pe crestele Carpaților Meridionali, de exemplu, sau în nordul Orientalilor – la înălțimi mari, peste 1.800 de metri”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu Dinu Mărășoiu, din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Conform sursei citate, vremea este normală pentru luna noiembrie.

Referitor la Ciclonul „Olaf”, care fi trebuit să ajungă în România în cursul zilei de sâmbătă, din zona scandinavă, acesta s-a stins și va fi înlocuit cu Ciclonul „Peter”.

„Ciclonul Olaf a evoluat în nordul extrem al Europei, unde s-a și stins, a murit acolo. A fost un ciclon care s-a dezvoltat în Atlanticul de Nord. Totuși, prin zonele pe unde a trecut s-a format un alt ciclon, care este în Polonia și ale cărui extremități se vor extinde și în Europa Centrală și vor ajunge și în țara noastră cu precipitații în noapte de sambătă, la munte, sub formă de lapoviță și ninsoare iar în parte de nord, în zonele deluroase, pot apărea și acolo câteva ninsorele”, a precizat, pentru MEDIAFAX, director executiv la Administrația Națională de Meteorologie, Florinela Georgescu.

În spatele acestui front intră, de săptămâna viitoare, un alt front atmosferic, mai rece, cu temperaturi negative pe parcursul câtorva nopți, menționează sursa citată.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase